Nieuwe look voor de badkamer

N

De badkamer is voor veel mensen een ondergeschoven kindje. De visite komt er niet en om hem te verbouwen, moet je tijdelijk elders douchen. En dat is onhandig. Toch ontkom je niet aan een nieuwe look als de badkamer zwaar verouderd is.

Badkamertrends

Is jouw badkamer toe aan een make over? Dan kun je kijken naar de trends van dit moment. Wat je nu veel ziet, is badkamers met een natuurlijke uitstraling. Dat bewerkstellig je door het gebruik van veel authentieke details of materialen als hout en beton. Het hout dat je gebruikt moet voor de badkamer wel waterbestendig zijn. Gelukkig zijn er daarom veel alternatieven op de markt.

De vloer

Voor de vloer kun je kiezen uit de traditionele tegels, maar je kunt ook eens kijken naar PVC-vloeren. Dit materiaal is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. PVC-vloeren trekken niet krom en hebben een vochtwerende laag. Je hebt tal van patronen en kleuren, dus voor de nieuwe badkamer kun je kiezen uit diverse bijpassende pvc-vloeren, ook met die natuurlijke uitstraling.

Luxe douchen

Heb je de ruimte, kies dan voor een royaal bad of een douchegedeelte waar je goed uit de voeten kunt. Je kunt kiezen voor een regendouche bijvoorbeeld. Dit geeft je het luxe gevoel van een viersterrenhotel. Sowieso is het een trend om van de badkamer een ruimte te maken waar je graag verblijft, in plaats van een ruimte waar je onder de douche door rent en weer vertrekt.

Aankleding

Vergeet ook niet een mooie plant neer te zetten. Er zijn speciale planten die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Kijk ook naar de lichtbehoefte van de plant, vaak zijn badkamers een beetje donker, omdat ze niet voorzien zijn van een groot raam. Voor de puntjes op de i ga je natuurlijk voor luxe handdoeken in een kleur die of juist contrasteert of juist heel goed bij je nieuwe badkamer past.


Bijpassende tips en informatie