Goedkoop puin afvoeren? Zo pak je het aan

G

Ben je van plan binnenkort iets te verbouwen en komt daar veel puin vanaf? Dan heb je natuurlijk een manier nodig om het puin af te voeren. Je kan het puin namelijk niet zomaar ergens op straat laten liggen. Het moet op een goede manier worden afgevoerd zodat niemand er last van heeft. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kan aanpakken? Dan ben je hier op het juiste adres. Hieronder kan je de beste manier vinden voor het afvoeren van puin. Lees dus hieronder even verder voor informatie.

Container huren

Als je van plan bent om puin af te voeren, dan kan je het beste een container huren. Dit betekent dat er een container voor jouw deur wordt gezet. De container mag je over het algemeen zes weken gebruiken en daarna wordt het opgehaald. Elke extra week moet je wel betalen. Dit zijn echter geen hoge bedragen, dus het is wel te doen.

Het voordeel van een container is dat je zelf niet meer hoeft te rijden. Als je puin wil weggooien, zou dat betekenen dat je waarschijnlijk heel vaak heen en weer zou moeten rijden. Door een container te huren, hoef je steeds maar een klein stukje te lopen om alles weg te gooien. Dit vinden mensen over het algemeen ideaal, omdat jij je verder nergens meer zorgen om hoeft te maken.

Wel toegestaan

Bij het goedkoop puin afvoeren zijn er dingen die wel toegestaan zijn en dingen die niet toegestaan zijn om in de container te gooien. Een afvalcontainer die bedoeld is voor schoon puin is bestemd voor een aantal dingen. Het gaat in ieder geval om harde materialen. Bij harde materialen kan je denken aan onder andere sanitair.

Verder is het toegestaan om harde steensoorten weg te gooien. Dit is bijvoorbeeld betonpuin. Daarnaast mag je tegels in een container weggooien. Het mag dan gaan om stoeptegels, maar ook om wandtegels. Weet je niet zeker of je iets wel of niet mag weggooien? Neem dan vooral even contact op met het bedrijf om dit te vragen. Zo voorkom je problemen.

Niet toegestaan

Op het moment dat je een container huurt, is het belangrijk dat je je aan de regels houdt. Zoals eerder werd vermeld, zijn er ook dingen die niet toegestaan zijn om in de container te gooien. Een afvalcontainer voor puin is echt bestemd voor harde gesteente en dus nadrukkelijk geen zacht gesteente. Gipsbeton valt bijvoorbeeld onder zacht gesteente.

Daarnaast mag er geen asfalt worden weggegooid in de container. Asbesthoudende materialen zijn tevens verboden. Het is echt belangrijk om je aan de regels te houden. Neem de regels altijd goed door voordat je begint met spullen weggooien.


Bijpassende tips en informatie