Van een huis een thuis maken

V

Een huis voelt pas als een écht thuis als de woning sfeervol is ingericht. Bij het inrichten van een woning denkt men vaak gelijk aan grote meubels. Deze associatie is goed te begrijpen. Het zijn immers de grote meubelstukken die de basis vormen van het interieur. Maar het zijn uiteindelijk juist ook de kleinere onderdelen die het geheel compleet maken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan sfeervolle lampen met mooie lampenkappen.

Lampenkappen met luxueuze uitstraling

Wil jij jouw interieur een upgrade geven? Zou jij jouw inrichting graag een luxueuze uitstraling willen geven? Maar wil je niet absurd veel uitgeven hieraan? Dan zou je kunnen overwegen om mooie nieuwe lampenkappen te kopen. Dit betreft een relatief kleine investering. Maar de verandering die een nieuwe lampenkap kan maken, is groot. Kies bijvoorbeeld voor een mooie lampenkap velours om het luxe gevoel kracht bij te zetten. Velours is een stof die luxe uitstraalt. Wanneer je kiest voor een lampenkap die gemaakt is van dit materiaal, ontstaat er gelijk een luxegevoel. De velours lampenkappen zijn ook nog eens in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar. Hierdoor kun je een lampenkap uitzoeken die volledig aansluit bij de rest van het interieur.

Lampenkappen in diverse kleuren

Lijkt een lampenkap van velours jou wel wat? Dan is daarmee de keuze nog niet gemaakt. Je kunt een velours lampenkap in allerlei verschillende kleuren verkrijgen. Is de stijl van jouw interieur hotel chique? Dan kan het stijlvol zijn om met zwarte accenten te werken. Een mooie zwarte lampenkap zou dan ook mooi passen. Maar een lampenkap in de kleur zwart is eigenlijk in nagenoeg ieder interieur te integreren. Het betreft immers een hele neutrale kleur die bijna overal mee te combineren is. Je kunt eventueel ook nog kiezen voor een grijze- of bruine lampenkap. En zelfs een roze of gouden lampenkap behoort tot de mogelijkheden. Voor welke kleur lampenkap kies jij?

Zo sfeerbepalend is een lampenkap

Bij het verfraaien van het interieur denkt men vaak direct aan drastische veranderingen. Maar voor een upgrade van het interieur hoef je niet al jouw meubelstukken te vervangen, integendeel. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw interieur al een hele andere uitstraling geven. Een nieuwe lampenkap is een voorbeeld van zo’n verandering. Nieuwe stijlvolle lampenkappen zijn in verhouding heel goedkoop. Maar de lampenkappen maken in het geheel een groot verschil. Een lampenkap maakt van het licht sfeerlicht. En daarnaast zijn stijlvolle lampenkappen eyecatchers in het geheel. Je kunt ook wel stellen dat een lampenkap sfeerbepalend is. Investeer dus in mooie lampenkappen als je jouw interieur een sfeervolle en stijlvolle upgrade wilt geven.


Bijpassende tips en ideeën