Een traplift in huis, wat is er mogelijk?

E

Wanneer de keuze is gemaakt om een traplift in huis te laten installeren, is een thuisbezoek van de adviseur de eerste vervolgstap. Samen met de adviseur brengen jullie de wensen en opties in kaart. Welke keuzemogelijkheden zijn er?

De trapsituatie in huis bepaalt samen met jullie wensen wat de mogelijkheden zijn. Hoeveel ruimte is er bijvoorbeeld in het trapgat? Heeft jullie trap bochten? Moet de traplift over één of meerdere verdiepingen? Allemaal factoren die een rol spelen.

Verschillende modellen

Uiteraard zijn er diverse modellen trapliften op de markt. Er zijn trapliften die geschikt zijn voor rechte trappen, maar ook typen die uitstekend passen op een sierlijke wenteltrap. De adviseur zal tijdens het thuisadvies dus eerst de trap(omgeving) in kaart brengen. Tegenwoordig is een traplift die over een enkele rail rijdt de standaard. De dunste enkele rail ter wereld is slechts zes centimeter breed. Er zijn echter ook trapliften die over een dubbele rail omhoog en naar beneden gaan.

Binnen of buitenzijde

Eén van de belangrijkste keuzes die jullie moeten maken is of je de traplift laat monteren aan de binnenzijde of buitenzijde van de trap. Montage aan de binnenzijde geniet vaak de voorkeur, mits mogelijk natuurlijk. Voordeel van installatie aan de binnenzijde is dat de brede kant van de trap beloopbaar blijft, wel zo veilig. Door bijvoorbeeld ruimtegebrek kan het zijn dat alleen de buitenzijde tot de mogelijkheden behoort.

Kleur

De stoelbekleding is bij veel modellen in diverse kleuren te krijgen. Past zandkleurig beter bij het interieur, of toch die grijstint? Het moet wel heel gek lopen wil er geen kleur naar jullie smaak zijn. De standaardkleur van de rail is crème wit, maar ook daarin zijn andere keuzes te maken. Het is mogelijk de rail in jouw favoriete RAL-kleur te laten spuiten.

Onderhoudspakket

Een traplift is net als een auto: regelmatig onderhoud houdt ‘m gezond en zorgt ervoor dat-ie goed blijft functioneren. Wanneer je de aanschaf van een traplift koppelt aan een onderhoudspakket ben je verzekerd van de beste service. Wanneer je zo’n pakket afsluit betaal je in het geval van een storing meestal geen kosten.


Bijpassende tips en informatie