Een stijlvolle badkamer? Dit kan niet missen!

E

Wil je graag je badkamer van een upgrade voorzien? Voordat je de upgrade door kunt voeren, moet je bepalen wát je precies wilt. Wil je bijvoorbeeld slechts enkele elementen uit je badkamer vervangen? Of heb je het liefste een compleet nieuwe badkamer? Een compleet nieuwe badkamer is uiteraard een goed idee, maar kost wel een stuk meer geld.

Ongeacht waar je voor kiest, moet je goed over de stijl van de badkamer nadenken. Op dit moment zijn onder meer de natuurlijke- en luxe stijl volledig in de mode. Spreken deze stijlen je aan, maar wil je het vooral zo stijlvol mogelijk in je badkamer houden? Dan is het advies om voor een luxe badkamer te kiezen. De termen ‘luxe’ en ‘stijlvol’ gaan in de wereld van badkamers prima met elkaar samen.

Kies voor donkere tegels

In een stijlvolle badkamer is het advies om voor een donkere tegels te kiezen. De donkere tegels stralen klasse uit, stralen stijl uit en zien er luxe uit. Je hoeft hierbij overigens niet per sé voor zwarte tegels te kiezen. Je kunt ook voor bijvoorbeeld donkergrijze tegels kiezen óf een lichtere grijze tint.

Kies voor een luxe toilet

Kan een toilet luxe zijn? Ja, dat kan absoluut. Kies bijvoorbeeld voor een fraai hangend toilet voorzien van een fraai toiletkastje. Deze twee elementen staan prachtig bij elkaar en zorgen daarmee voor een stijlvolle uitstraling. Elke keer als je op het toilet zit, geniet je van de pracht en praal om je heen.

Richt je aandacht op de details

In een badkamer denk je wellicht direct aan de tegels, de douche en het wastafelmeubel. Op zich begrijpelijk, aangezien dit opvallende en daarmee belangrijke elementen zijn. Wist je echter dat details minstens net zo belangrijk zijn?

Door stijlvolle details aan je badkamer toe te voegen, krijgt je badkamer nóg meer klasse. Een voorbeeld van een stijlvol detail is bijvoorbeeld een stijlvolle wastafelkraan. Dit is niet het eerste onderdeel waar je aan denkt, maar het is wel een onderdeel waar je regelmatig gebruik van maakt. En het is ook een onderdeel dat van invloed is op de rest van de wastafel.

Kies voor een vrijstaand bad

Heb je nog voldoende ruimte in je badkamer over? Of start je net met het maken van een nieuwe indeling van je badkamer? In beide gevallen is het advies om ruimte over te houden voor een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad is het toppunt van luxe, van comfort en van stijl. Dit is aan de functie van het bad te danken, maar ook aan de uitstraling. Een vrijstaand bad is in elke badkamer namelijk een fraaie eyecatcher. Veel succes/plezier met het inrichten van je stijlvolle badkamer!


Bijpassende tips en informatie