Ga je verhuizen? Hier zijn 3 handige tips voor je vloer

G

Verhuizen kan een hoop stress opleveren. Heb je echt alles ingepakt? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het verhuizen niets beschadigt? En als er in je nieuwe woning nog geen vloer ligt, is het goed om erover na te denken welke soort vloer je wilt. Je kunt eventueel ook je huidige vloer gewoon meeverhuizen naar je nieuwe woning. Er zijn dus genoeg keuzes te maken. Welke tips zorgen ervoor dat je zometeen zonder al te veel stress kunt verhuizen naar je nieuwe stulpje?

Tips voor je vloer bij het verhuizen

Weet je van je nieuwe woning dat je gaat verhuizen naar een woning zonder vloer? Dan zul je zelf een vloer moeten kiezen. Er zijn heel wat vloeren waaruit je kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld laminaat en tapijt. Maar als je al een laminaatvloer hebt, kun je overwegen deze uit je bestaande woning mee te verhuizen. Daarnaast hebben we nog een aantal andere handige tips voor je.

Tip 1: een nieuwe vloer: eerst egaliseren

Kies je voor een nieuwe vloer? Dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de ondergrond solide is. Dat geldt voor vrijwel elke vloer die je gaat leggen. Het maakt dus niet uit of je kiest voor een houten vloer of een tapijtvloer, het is belangrijk om de ondergrond egaal te maken. Een houten vloer egaliseren is de beste manier om zeker te weten dat je laminaatvloer straks echt mooi recht ligt, zonder allerlei hobbels. Met een tegelvloer egaliseren zorg je ervoor dat ook de tegels in de badkamer echt recht op de grond liggen en niet meer los kunnen laten.

Tip 2: verhuis je vloer gewoon mee

Als je geen geld hebt om een nieuwe vloer te kopen, kun je ook gewoon je oude laminaat meeverhuizen naar je nieuwe woning. Je dient de vloer daarvoor wel voorzichtig los te halen. Dat gaat het gemakkelijkst als de laminaatvloer zwevend is. Bij een vastgelijmde vloer is het een stuk lastiger. Je dient uiteraard wel eerst de plinten te verwijderen. Twijfel je of je vloer te kort komt? Dan is het goed om uit te zoeken of de huidige laminaatvloer nog leverbaar is, zodat je wat bij kunt kopen.

Tip 3: Kies voor bescherming van de vloer

Het is belangrijk om je vloer te beschermen tijdens de verhuizing. Als je verhuisd bent is het een stuk lastiger om alsnog de vloer aan te pakken. Ligt er dus al een vloer in je nieuwe woning? Dan is het goed om na te denken over bescherming van de vloer. Het is zonde als deze beschadigd raakt, want dat zorgt voor een extra kostenpost. Haal bij de bouwmarkt een zogenaamde stucloper. Deze is goedkoop aan te schaffen en bij iedere bouwmarkt verkrijgbaar.


Bijpassende tips en advies