Duurzaam wonen trends in 2023

D

Wat zijn de duurzaam wonen trends in 2023? Hoe kun je een mooie bijdrage leveren aan een beter milieu zonder in te leveren in comfort en woonplezier?  Welke ontwikkelingen zijn er gaande op het gebied van duurzaam leven en duurzaam wonen?

Welke duurzaam wonen trends kenmerken het jaar 2023?

De oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande extreem hard oplopende prijzen voor gas, olie en elektriciteit hebben een enorme invloed gehad. Waarschijnlijk is er nog nooit zo’n behoefte geweest aan energiebesparende maatregelen in en om het huis. Zonnepanelen en warmtepompen zijn zo populair dat schaarste dreigt en de prijzen kunnen gaan exploderen. En dan hebben we het nog niet eens over het tekort aan goed opgeleide vakmensen om de zonnepanelen en warmtepompen te plaatsen.

Goed isolerende deuren en ramen kunnen een grote bijdrage leveren

Andere, veelal sneller te realiseren, maatregelen zijn te vinden op het gebied van isolatie. Te beginnen met het eenvoudige dichten van kieren en gaten. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken naar de deuren,  ramen en beglazing in uw woning. Met goed isolerende ramen en deuren zijn grote besparingen te bewerkstelligen. Zeker als je kiest voor kunststof deuren en kozijnen hoeft dit geen enorme financiële investeringen te kosten. Zelfs als je van plant bent om nog veel meer aandacht te besteden aan de goede verduurzaming van jouw woningen is dit helemaal geen slecht begin. Als je ervoor zorgt dat de warmte die je verstookt vooral binnenshuis blijft en je zo min mogelijk warmteverlies hebt dan levert dit al een behoorlijk grote bijdrage zowel financieel, voor je eigen portemonnee als aan het grotere geheel en met name de opwarming van de aarde.

Woningisolatie

Als je zeker weet dat jouw kozijnen en deuren optimale isolatie bieden dan is het goed om te kijken naar wat andere mogelijkheden zijn om te besparen. De voordelen van het isoleren van je huis zijn talrijk; van verbeterde comfortniveaus tot lagere energierekeningen, het isoleren van je huis heeft een blijvende invloed op zowel je portemonnee als je levenskwaliteit…lees verder >

Bijpassende informatie en advies