Begin het nieuwe jaar met een nieuwe frisse, groene look!

B

Het begin van het nieuwe jaar betekent een frisse start vol goede voornemens. En wat is nou een beter voornemen dan het nieuwe jaar beginnen met een kalmerende, frisse look voor jouw woonkamer?

Een likje verf op de muren kan een verschil maken, maar je komt pas echt relaxed thuis na een lange werkdag als je woonkamer gevuld is met mooie kamerplanten in alle soorten en maten. Zeker in de donkere wintermaanden kunnen kamerplanten zorgen voor een beter humeur, positieve energie en een hoger geluksgevoel, wie wilt dit nu niet?

Style je woonkamer met kamerplanten

Gelukkig kost het tegenwoordig totaal geen moeite meer om jouw woonkamer te vullen met de mooiste kamerplanten en plantenpotten die perfect aansluiten op jouw stijl en interieur. Je kunt de beste kwaliteit planten en plantenpotten namelijk gemakkelijk online bestellen.

De keuze in kamerplanten is eindeloos, van volledige bananenbomen en klimmers, tot hangplanten, groene bladeren of juist een bonte combinatie van jouw favoriete kleuren. Of je nu je gehele woonkamer omtovert tot een urban jungle of juist kiest voor enkele specifieke planten die jouw woonkamer opfrissen.

Zodra je begint met jouw ideale planten interieur, denk dan eerst goed na over welke planten het beste bij jouw levensstijl en voorkeuren passen. Een aantal tips die handig zijn om te onthouden voordat je jouw planten gaat kopen:

Tip 1: Plantenpotten in jouw favoriete kleuren

Kies voor zo’n 3 tot 5 verschillende plantenpotten kleuren of tinten voor een kalmerend, neutraal of juist bont effect, zoals bijvoorbeeld verschillende groene- of blauwtinten of zelfs roze en rood. Ben je niet zo van ‘bonte’ kleuren, dan zijn terracotta of steen plantenpotten de juiste keuze voor jouw interieur.

Tip 2: Varieer met de hoogtes en formaten van jouw plantenpotten

Voor een echte urban jungle gevoel is het slim om te kiezen voor verschillende formaten plantenpotten. Selecteer een selectie grote plantenpotten, hangende of muur planten potten en plantenpotten op een standaard voor meer diepte, variatie en een lust voor het oog! Let er wel op dat je kamerplanten kiest die passen in de door jou gekozen plantenpotten.

Tip 3: Kies voor bladeren die bij jou passen!

Het aanbod aan kamerplanten is zo groot en de juiste kamerplanten kiezen niet altijd gemakkelijk is. Op het moment dat jij jouw kamerplanten online bestelt let dan voornamelijk op het soort bladeren die de plant heeft. Ga voor een plant met grote bladeren om die lege hoek op te vullen, kies hangplanten met klein blad voor boven je bijzettafel, of kies voor kamerplanten met gekleurde bladeren of bloemen om jouw leefruimte meer kleur te geven.

Daarnaast is het ook essentieel om even goed door te lezen hoe je jouw favoriete kamerplanten het beste verzorgt (wel of geen zonlicht, veel of weinig water, tocht of juist niet). Je wilt namelijk niet dat na een paar weken je planten het begeven.

Met de juiste selectie planten en plantenpotten creëer jij in een handomdraai je eigen urban jungle, voor een goed humeur tijdens de donkere winterdagen, zuivere lucht in huis en zelfs een hogere luchtvochtigheid – kamerplanten en plantenpotten zijn niet alleen ontzettend mooi, maar kunnen ook nog eens een positief effect hebben op je gezondheid.

Bijpassende tips en informatie