Een warm huis zonder gas te gebruiken

E

De temperaturen liggen laag, en gasprijzen zijn tegenwoordig enorm hoog. Toch willen we tijdens de koude wintermaanden graag ons huis tot een lekker behaaglijk temperatuurtje verwarmen. Wil jij energie besparen, maar tegelijkertijd toch een lekker warm huis hebben? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Een palletkachel

Onze eerste tip is om in plaats van de centrale verwarming, een palletkachel te gebruiken om je huis te verwarmen. Een inbouw palletkachel gebruikt namelijk geen gas, maar pallethout om  de warmte in jouw huis te creëren. Pallethout bestaat uit samengedrukt afvalhout. Zo bespaart een gemiddeld huishouden met een palletkachel ongeveer 30 tot 60% op energie. Een palletkachel is misschien in het begin een dure investering, maar je zult zien dat je later goedkoper uit bent. Daarnaast is het gebruiken van een palletkachel milieuvriendelijker dan het stoken van fossiele brandstoffen, zoals gas of steenkool. Zo is een palletkachel niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar help je ook een beetje mee aan het milieu.

Goed isoleren

Een andere tip is om het huis goed te isoleren. Door je huis goed te isoleren, zal warmte beter in jouw huis blijven hangen, en zal de kou van buiten minder goed naar binnen kunnen doordringen. Zo zal je uiteraard minder geld hoeven te betalen aan het warm stoken van jouw huis. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis goed kunt isoleren. Voordat jij jouw huis isoleert, is het belangrijk dat je goed kijkt waar in jouw huis de meeste warmte verloren gaat. Gebeurt dit bijvoorbeeld door het dak? Dan kun je logischerwijs het beste jouw dak isoleren. Ook kun je er voor kiezen om dubbel glas in jouw huis aan te leggen, aangezien er vaak veel kou door ramen heen komt.

Aanpassingen in het interieur

Woon je in een huurwoning en is het minder makkelijk om jouw huis op de bovenstaande manieren te isoleren? Dan kun je ook aanpassingen aanbrengen aan jouw interieur die ervoor zorgen dat jij het minder snel koud krijgt in je huis. Zo kun je bijvoorbeeld gordijnen ophangen die de kou van je ramen tegenhouden. Verder kan een lekker kleed op de vloer er voor zorgen dat jij minder last hebt van koude voeten. Een andere tip is om lekker veel kaarsjes in je huis aan te steken. Ook al zijn de vlammetjes klein, geven deze toch meer warmte af dan je denkt.

Zo zijn er verschillende manieren waarop jij met deze hoge gasprijzen jouw huis lekker warm kunt houden. Met een inbouw palletkachel in huis verbruik je geen gas, en zal je uiteindelijk geld besparen. Verder is een goede isolatie een belangrijke tip om de warmte in jouw huis te bewaren. En tot slot kunnen kleine aanpassingen in jouw interieur er voor zorgen dat jij het minder koud hebt in huis.

Bijpassende tip en informatie