Drie punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van een toilet

D

Het kleine kamertje; met het toilet als middelpunt is het een bekende ruimte voor jong en oud. Bij het aanschaffen en plaatsen van een toilet moet je met een aantal dingen rekening houden. Hoe gaat je toiletpot eruitzien? Wat doe je met het reservoir? Op welke hoogte bevestig je het toilet? Op al deze vragen moet je een antwoord hebben voor je een toilet uitkiest en ophangt. Benieuwd naar waar jij op moet letten? Lees dan snel verder!

Kies een toiletpot die past bij de ruimte

Bij het kiezen van de toiletpot zelf let je op een aantal dingen. Ze zijn er in veel verschillende stijlen en maten. Het toilet moet passen bij de rest van de ruimte, maar ook de juiste grootte hebben. Daarbij let je vooral ook op de toiletbril. Vaak komt dit in combinatie met de gehele toiletpot, maar je kunt ook een wc bril kopen bij badkamerwinkel.nl. Zo kun je gemakkelijk combineren en de gewenste bril zelf kiezen. Kun je ook eens gaan voor een gekke combinatie!

Zorg voor een strakke uitstraling met een inbouwreservoir

Wat net zo belangrijk is als de uitstraling van je toilet is wat er achter de schermen gebeurt. Daarmee bedoelen we natuurlijk het reservoir. Dit zorgt ervoor dat jij je toilet kunt doorspoelen. Bij veel toiletten is het reservoir zichtbaar, maar voor een mooiere look kun je dit laten inbouwen in de muur. Met een Geberit inbouwreservoir zorg je voor een strakke uitstraling en bespaar je tal van ruimte.

Bepaal de juiste zithoogte

Let bij het bepalen van de zithoogte vooral op de lengte van de personen die het toilet veel zullen gebruiken. De standaard zithoogte van een toilet is tegenwoordig 43 centimeter, maar kan altijd aangepast worden aan de gebruikers. Zullen veel senioren gebruik maken van het toilet of heb je zelf moeite met opstaan? In dat geval is het slim om het toilet wat hoger op te hangen. Tussen de 46 en 50 centimeter is dan een geschikte zithoogte.

Een toilet uitkiezen; het lijkt een makkelijk klusje, maar er komt veel bij kijken. Kies een toilet dat volledig past bij de ruimte waarin je het plaatst. Houdt hier rekening met het reservoir en op welke hoogte je het toilet plaatst. Het is vooral belangrijk dat je er comfortabel op zit, want je spendeert er meer tijd dan je denkt!

Bijpassende informatie en tips