De grootste kozijnen trends van dit moment

D

Interieurtrends komen en gaan. Ieder jaar is er weer een nieuwe trendkleur en zijn er musthave accessoires die niet mogen ontbreken in een hippe woning. Op sommige vlakken gaan de trends gelukkig wat langer mee. Kozijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer je vandaag een trendy kozijn aanschaft, kun je ook over een paar jaar nog genieten van een stijlvolle look. Ben je benieuwd wat momenteel in de mode is op kozijngebied? Hieronder lees je wat de grootste trends zijn van dit moment.

Zwarte en donkergrijze kozijnen

Stoere en industriële elementen zijn onmisbaar geworden in de interieurwereld. Daarom zie je deze trend ook duidelijk terugkomen in de kozijnen. Zwarte en donkergrijze deur- en raamkozijnen zijn een hele moderne keuze. De donkere kleuren geven de woning meer karakter en een robuuste twist. Wat betreft materiaalgebruik gaat de voorkeur uit naar kozijnen van kunststof of aluminium, aangezien dit duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Een goede tip is om de nieuwe kozijnen te laten plaatsen door een betrouwbaar bedrijf met ervaren specialisten. Dan ben je verzekerd van een strak resultaat en een goede garantie. Je kunt bijvoorbeeld de kozijnen laten plaatsen in Eindhoven door een expert uit de omgeving.

Extra grote schuifpui

Het is een duidelijke trend dat mensen veel daglicht in hun woning willen. Een extra grote schuifpui draagt bij aan deze natuurlijke lichtinval. Het laat de woonkamer een stuk groter lijken en zorgt tegelijkertijd voor een luxueus gevoel. Ook zorgt een schuifpui voor een mooie verbinding tussen binnen en buiten. Je loopt zo de achtertuin in!

Kozijnen voor plafondhoge ramen

Kozijnen voor plafondhoge ramen

Wanneer er extra daglicht gewenst is in een andere ruimte dan de woonkamer, kun je kiezen voor zwarte kozijnen met ramen tot aan het plafond. Dit soort kamerhoge ramen tillen de woning naar een hoger niveau. Het effect is ontzettend ruimtelijk, licht en luxueus.

Glas op glas plaatsing

Bij een zogenaamde glas op glas plaatsing worden er twee glasplaten in een hoek van 90 graden op elkaar gezet. De koppeling is zonder kozijn of profielen, waardoor er een transparante hoek van glas ontstaat. Het heeft een strakke en unieke uitstraling. Deze kozijnen expert uit Deurne is gespecialiseerd in glas op glas plaatsing. Laat je dus vooral eens informeren over de mogelijkheden van de bijzondere trend.

Kozijnen met optimale isolatie

De laatste kozijnentrend draait niet om het formaat of de kleur, maar om de isolerende eigenschappen. Kozijnen worden gecombineerd met HR++ of HR+++ glas om het wooncomfort te verhogen en de energiekosten laag te houden.

Bijpassende informatie en advies