Deze zaken kijkt niemand na voor een verhuizing, terwijl het wél belangrijk is

D

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om alle zaakjes te controleren die bij een verhuizing komen kijken. Maar dat klinkt toch heel logisch? Klopt, maar toch zijn er veel zaken die toch over het hoofd gezien worden tijdens een verhuizing. Daarom vertellen wij jou welke zaakjes er vaak over het hoofd worden gezien die wel erg belangrijk zijn bij een verhuizing, zodat jouw verhuizing soepeltjes verloopt.

Adreswijzigingen

Bij een verhuizing wijzigt je adres. De adreswijziging moet uiterlijk 5 dagen na de verhuizing door worden gegeven aan de gemeente. Hier blijft het niet bij. Denk bijvoorbeeld aan maandelijkse brieven die je binnenkrijgt van PostNL, de belastingdienst, je werkgever of vrienden/kennissen. Toch wordt het vaak vergeten om dit aan iedereen door te geven, wat misverstanden veroorzaakt. Het is daarom handig om vooraf een lijstje te maken met mensen of bedrijven die op de hoogte moeten zijn van een adreswijziging.

De tuin

Hou jij van plantjes, bloemetjes of het kweken van fruit en groenten? Dan is het belangrijk dat dit ook in jouw nieuwe tuin kan! Het kan namelijk zo zijn dat de grond onvruchtbaar is, waardoor geen een plant kan groeien. Dit is natuurlijk erg zonde. De oorzaak hiervan is een te hoge PH waarde van de grond. Daarom is het belangrijk om eerst de PH meten. De PH meten kan gemakkelijk met een grond penetrometer. Als de PH rond de 7 uitkomt is de grond neutraal en kan je ervan uit gaan dat de plantjes zullen gaan groeien. Door dit op voorhand te controleren ondervind je later geen problemen met het tuinieren.

Opzegtermijnen

Als je in een huurwoning woont, moet je de huur vaak minimaal een maand van tevoren opzeggen, dit verschilt per huurwoning. De opzegtermijn is te vinden in het huurcontract. Maar wederom blijft het hier niet bij. Denk aan je stroomleverancier, waterleverancier, televisie abonnement, etc. Ook deze zaken hebben allemaal een opzegtermijn. Het is handig om ook hiervoor een lijstje te maken, zodat je niet vergeet om het op te zeggen. Dat zou zonde zijn!

Luchtvochtigheid

Om op lange termijn gezondheidsklachten te voorkomen is het ook belangrijk om de luchtvochtigheid binnen in het nieuwe huis te controleren. Een te hoge luchtvochtigheid is slecht voor je, maar een te lage luchtvochtigheid is ook slecht voor je. Een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% is ideaal. Dit is gemakkelijk te meten met een draagbare CO2 meter.

Dit zijn zaken die vaak vergeten worden bij een verhuizing, door dit op voorhand te controleren zullen er geen problemen in de toekomst ontstaan. Aan de hand van deze blog hopen wij dat je verhuizing soepel verloopt!


Bijpassende tips en advies