Industrieel chique tuin tips

I

Een industriële chique tuin creëren?

Wil je graag een chique industriële tuin creëren? De industriële interieurstijl is helemaal in en zie je niet alleen in vele huiskamers terug, maar ook steeds meer in de tuin. En dat is niet zonder reden, want deze stijl is helemaal in en zal naar verwachting nog lange tijd populair blijven. Er zijn diverse manieren om jouw tuin van een industriële stijl te voorzien, bijvoorbeeld met een buitenhaard cortenstaal. Wij zochten uit met welke items je een chique industriële look in je tuin krijgt, zodat je een tuin kunt creëren die precies bij jouw smaak past. Lees snel verder voor onze tips en ga meteen aan de slag met jouw tuin!

Kies voor een industriële plantenbak

Met een cortenstaal plantenbak geef je jouw tuin wel een hele chique industriële look. Voorwerpen die vervaardigd zijn uit deze roestige staalsoort zie je steeds vaker terug in vele tuinen. Cortenstaal heeft een echte vintage look en met een cortenstaal plantenbak maak je jouw tuin helemaal af. Deze staalsoort gaat veel langer mee dan reguliere staalsoorten en is bijzonder sterk. Reden genoeg om te kiezen voor een cortenstaal plantenbak.

Voeg items van gebruikt oud hout toe

Wil je jouw tuin een industriële uitstraling geven, dan is het erg mooi om gebruik te maken van oud of gebruikt hout. Plaats bijvoorbeeld een oude houten tuintafel en tuinstoelen met een verouderde look. Zo geef je je tuin een stoere uitstraling. Al helemaal als je kiest voor een tafel met een metalen frame. Je kunt dit hout ook nog verven in antraciet of in een matte zwarte kleur.

Kies voor metalen accessoires

Ook metalen accessoires mogen niet in je tuin ontbreken als je deze een industriële uitstraling wilt geven. Koop metalen decoratie zoals een grote metalen schaal voor op de tuintafel, metalen bloempotten of vul een metalen kast met diverse planten. Vooral met zoiets unieks als een metalen kist met planten, heb je straks een echte eyecatcher in de tuin staan.

Kies voor een zwarte schutting

Wil je echt een industriële look in je tuin, dan raden wij het zeker aan om jouw schutting zwart te verven of een zwarte schutting te kopen. Combineer dit met andere zwarte meubels of accessoires voor je terras of tuin. Zwart kan perfect gecombineerd worden met lichtere kleuren, maar gaat ook goed met grijs. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een zwarte schutting met betonnen bloempotten ervoor.

Geef jouw tuin ook een industriële uitstraling met onze tips!


Bijpassende tips en informatie