Deze raamdecoratie past bij jouw kunststof kozijn

D

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Niet iedere vorm van decoratie is even geschikt voor jouw raamkozijnen. Heb je bijvoorbeeld kozijnen van kunststof, dan is het goed opletten welke decoratie je hierbij kan bevestigen. Ook jouw interieurstijl kan een wereld van verschil opleveren in de keuzes die je maakt. Rekening houden met verschillende factoren kan voorkomen dat je beschadigingen aan het oppervlak krijgt of meer onderhoud hebt dan nodig. Maar welke raamdecoratie past dan het beste bij jouw kunststof kozijnen? Na het lezen van onderstaande informatie kan je jouw zoektocht gerichter starten.

Kunststof jaloezieën voor lichtgewicht oplossingen

Kunststof jaloezieën zijn de laatste jaren erg in populariteit gestegen. Dit komt voornamelijk vanwege het lichte gewicht van het materiaal en de duurzaamheid die je hiermee in huis haalt. De jaloezieën kan je in een groot aantal kleuren en texturen aanschaffen. Voor iedere interieurstijl is er weer een andere oplossing beschikbaar. De raamdecoratie is bestand tegen een groot aantal invloeden van buitenaf. Ze kunnen hierdoor ook eenvoudig in een vochtige ruimte worden geplaatst. Jouw badkamer en keuken kan je hiermee ook van raamdecoratie voorzien. Jouw ruimte ziet er een stuk netter uit en je krijgt meer privacy.

Rolgordijnen of vouwgordijnen

Ook rolgordijnen zie je de laatste jaren steeds meer terug in huizen. Het is een stijlvolle keuze, die perfect in meerdere interieurstijlen past. Deze gordijnen geven een goede afwisseling tussen het regelen van het licht en het verkrijgen van voldoende privacy. Je bepaalt namelijk zelf hoe veel je de gordijnen opendoet. Ook kan je de ramen nog gewoon openen en sluiten. Bij de vouwgordijnen haal je voornamelijk een elegante uitstraling in huis. Je kan hiervoor kiezen tussen meerdere materiaalsoorten, zoals bamboe of stof. De vouwgordijnen hebben wel wat meer ruimte nodig voor de installatie. Houd hier dus rekening mee.

Plisségordijnen hebben veel veelzijdigheid

Wil je een veelzijdige raamdecoratie ophangen? Dan zijn plisségordijnen de beste keuze. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere stoffen. Iedere stof heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies je bijvoorbeeld voor honingraatstoffen, dan heb je direct een extra isolatie bij de ramen. De gordijnen zelf zijn licht van gewicht en hebben een vrij minimalistisch ontwerp. Vooral bij de moderne interieurs zorgen ze voor een mooi geheel. Bij deze gordijnsoorten hoef je ook niet veel onderhoud te verwachten. Je kan ze gemakkelijk reinigen en de levensduur aanzienlijk verlengen. Wel zo fijn als je een druk leven hebt en niet voortdurend bezig wilt zijn met het schoonmaken van het huis.

Plakplastic en zelfklevende folies

Houd je niet van raamdecoraties die recht voor de ramen hangen? Of heb je geen uitgebreid budget beschikbaar om de decoratie te plaatsen? Dan kunnen plakplastic en zelfklevende folies ook al een goede oplossing zijn. Deze zorgen namelijk voor veel privacy, doordat mensen van buitenaf niet meer de ruimte in kunnen kijken. Ook wordt een deel van het licht tegengehouden met deze varianten. Bij de folies en plastics kan je meerdere ontwerpen en patronen terugvinden. Een persoonlijk tintje geef je hier dus altijd mee.

Bijpassende informatie en tips