Denk aan deze 4 zaken bij het kopen van een nieuwe deur

D

Eens in de zoveel jaar is je woning aan iets nieuws toe. Wanneer je een woning hebt gekocht, zul je bijvoorbeeld na verloop van tijd een nieuwe deur aan moeten schaffen. Hierbij is het zaak om aan vele dingen te denken tijdens het koopproces, want je wil vanzelfsprekend de perfecte deur laten plaatsen in je woning. Maar waar moet je allemaal aan denken? In deze blog bespreken we de 4 grootste factoren in dit proces.

Een passende architraaf

In de eerste plaats is het van groot belang om aan de architraaf deur te denken. Deze architraaf moet goed bij de nieuwe deur passen en vice versa. Denk dan niet alleen aan de kleuren, maar ook aan de afwerking en van welk materiaal zowel je architraaf als nieuwe deur is gemaakt. Tevens is het mogelijk om twee vliegen in een klap te slaan. Dit doe je door een matchende architraaf en deur tegelijkertijd te kopen. Dit zal ervoor zorgen dat je woning er netjes en niet chaotisch uitziet qua look.

De afmetingen van de deur

Als je een nieuwe deur koopt, is het ten tweede belangrijk om op de afmetingen te letten. Meet de bestaande deur op en vergelijk deze met de nieuwe deur, zodat deze goed in het kozijn past. Als je de breedte, hoogte en diepte van de nieuwe deur weet, zal deze goed in het kozijn passen zonder kieren of andere problemen. De juiste afmetingen zorgen er ook voor dat de deur goed vast zit en goed functioneert.

Het gewicht

Wanneer je een nieuwe deur koopt, is het verder zaak om te letten op het gewicht van de deur. Het gewicht van de deur kan invloed hebben op hoe de deur hangt en past in je deuropening, maar ook op hoeveel belasting de deur in de loop der tijd aankan. Zwaardere deuren houden meestal beter geluid en tocht buiten, terwijl lichtere binnendeuren gemakkelijker te installeren en minder duur zijn. Om er zeker van te zijn dat je de juiste deur voor je huis krijgt, moet je dus het gewicht van de deur controleren voordat je tot aankoop overgaat.

Het installatieproces

Tot slot is het essentieel om aandacht te besteden aan het installatieproces. De installatie bestaat uit het correct opmeten van de deur en ervoor zorgen dat de deur goed in het kozijn past, evenals het bevestigen van alle benodigde hardware zoals scharnieren en sloten. Het is essentieel dat de installatie correct wordt uitgevoerd om een goede afdichting rond de deur te garanderen en te voorkomen dat tocht of water door de deur komt. Weet je hier niet zoveel vanaf? Dan kan het slimmer zijn om een installateur dit werk te laten verrichten

Bijpassende informatie en advies

Afbeelding bovenzijde: C. Stahl (Unsplash)