De meest centrale plek in de woning verdient extra aandacht

D

Wat is in jouw huis de meest centrale plek? Juist, dat is de eethoek. En echt niet alleen om er de maaltijd te nuttigen. De eethoek is een fijne plek om te werken op de laptop, te knutselen, huiswerk te maken, een spelletje te doen of een kopje koffie te drinken. Voor veel mensen is het juist aan de eettafel waar de dag begint met een lekker ontbijt en tijdens het avondeten wordt besproken waarmee alle gezinsleden die dag bezig zijn geweest. Zo’n belangrijke plek in huis verdient toch echt wel wat meer aandacht.

Welke eetkamerstoelen zitten comfortabel?

Behalve dat een eethoek praktisch is ingericht moet het ook een gezellig geheel zijn. Een plek waar iedereen graag en zo comfortabel mogelijk zit. Een model waar je echt lekker op kunt zitten is een kuipstoel. Het ondersteunt je lichaam waardoor je er urenlang op kunt zitten. Een perfecte stoel dus om lekker lang te tafelen. Door de grote keuze in kleuren, materialen en stijlen zijn kuipstoelen mateloos populair als eetkamerstoelen. Een compacte stoel die je ook graag even bij schuift wanneer je veel bezoek hebt. En een kuipstoel is te combineren met iedere vorm eettafel. Rond, vierkant, rechthoekig of een organische vorm: een kuipstoel past zich moeiteloos aan.

Eethoek als eyecatcher

Een mooie eethoek waar iedereen graag zit mag je best wel wat meer uitlichten. Leg  bijvoorbeeld een vloerkleed onder de eettafel en stoelen. Zo creëer je een optische scheiding tussen het woon-en eetgedeelte. Hang een opvallend kunstwerk aan de muur en zet een groot decoratiestuk zoals een schaal of vaas op de eettafel. Zo staat de eethoek in het middelpunt van de belangstelling en wordt het een uitnodigende plek om te gaan zitten. Het ongezellige ‘met het bord op schoot eten’ behoort met een stijlvol ingericht eetgedeelte tot de verleden tijd. Een avond borrelen met vrienden en lekker bijkletsen? Ook daarvoor is de eethoek heel geschikt.

Goede verlichting

Goede verlichting boven de eettafel is heel belangrijk. Je wilt natuurlijk wel kunnen zien wat er op je bord ligt. Ook tijdens het werken op de laptop of met het huiswerk maken is het prettig dat er voldoende licht is. Hang daarom één of meerdere lampen boven de eettafel, passend bij je interieurstijl. Een moderne kroonluchter, een houten balk met meerdere lichtpunten of stoffen lampenkappen; alles is mogelijk. Om een meer intieme sfeer te creëren kun je kiezen voor dimbare verlichting. Met wandlampjes en een vloerlamp maak je de eethoek echt helemaal af. Hiermee krijgt het de aandacht die het verdient.

Bijpassende tips en advies