Hoe kun je op een creatieve manier je voordeur pimpen? 4 tips!

H

De voordeur van je huis staat gelijk aan de eerste indruk die gasten krijgen van je huis. Zelf loop je er natuurlijk ook talloze keren op een dag doorheen, en dat betekent dat het best een beetje opgeleukt mag worden. Zie het als een echt warm welkom wanneer de voordeur er leuk bij staat. In deze blog geven we vier tips voor het op een creatieve manier opleuken van de voordeur en de ruimte daaromheen.

Een mooi bordje met persoonlijke gravering

Het is altijd een goed idee om een persoonlijke touch aan te brengen in en rondom het huis. Daarom is een naambord voordeur familie een goed idee voor bij de voordeur. Zo kun je iedereen laten weten wie er in het huis wonen, maar ook dat gasten aan het juiste adres zijn. Het staat heel mooi wanneer je een naambordje uitkiest dat ook past bij de rest van de stijl die het huis en de deur heeft. Heb je bijvoorbeeld een heel modern huis met veel metalen tinten, kies dan voor een zwart of metalen bordje met zilveren letters erin gegraveerd. Voor een creatieve stijl kun je een speciale vorm kiezen of de namen in een bijzonder lettertype laten graveren.

Maak het huis vrolijk met bloembakken en planten

Niets is fijner dan thuiskomen en vrolijk worden van je eigen huisje. Kies er daarom voor om de omgeving van de voordeur te decoreren met bloembakken en planten. Het is een eenvoudige manier om de uitstraling van het huis net even op te fleuren. Ook kun je kiezen uit talloze soorten planten of bloemen. Ga voor vrolijke bloemetjes wanneer je een heel fleurig huis hebt. Bij een wat meer statige voordeur kun je gaan voor twee buxusbomen die de entree extra chic maken. Kijk dus vooral naar je eigen huis, en wat daarbij past.

Installeer een opvallende deurknop met eventueel een deurklopper

Om een echte indruk te maken op je gasten is het een idee om de voordeur op te leuken met een opvallende deurknop en bijpassende deurklopper. Vooral bij grote huizen geeft dit een indrukwekkende indruk. Denk bijvoorbeeld aan een goudkleurige deurknop met een bijpassende gouden deurklopper met mooie details. Het is een onmisbaar element dat makkelijk toe te voegen is, ook is het een mooie kans om iets persoonlijks toe te voegen.

Kies voor seizoensgebonden decoratie

Een leuk idee om elk seizoen weer iets anders uit te stralen bij het huis is om te kiezen voor seizoensgebonden decoratie. Ga bijvoorbeeld voor kerstlichtjes in de winter en voor vrolijke, kleurige bloemen in de zomer. Ga mee met de feestdagen door bijvoorbeeld pompoenen neer te zetten in de herfst, tijdens Halloween.

Bijpassende tips en advies