Huijer.nl brengt in kaart: dekbedovertrek trends in 2024

H

Je bed en beddengoed hebben een grote impact op de uitstraling van je slaapkamer. Reden genoeg om de tijd te nemen bij de aanschaf hiervan. Dit artikel zet, met behulp van beddengoedspecialist Huijer.nl de laatste trends op het gebied van dekbedovertrekken voor je op een rijtje. Welke kleuren worden de laatste jaren veel gebruikt? Wat zijn de populairste materialen? Bovenal moet een slaapkamer anno 2024 rust en kalmte uitstralen. Niet voor niets is less is more een van de belangrijkste interieurtrends van dit moment. We hebben het al druk zat met ons werk en school, wat het fijn maakt om thuis te komen in een prikkelarm huis. Hoe speel jij momenteel al in op deze trend?

Kies voor een kleurrijk dekbedovertrek

Van de meeste mensen die dekbedovertrekken bestellen op Huijer.nl blijkt dat het overgrote deel ervoor kiest voor een kleurrijk exemplaar. Zo’n kleurrijk dekbedovertrek kan ook goed worden gebruikt op een rustige slaapkamer en is beslist niet druk. Ze worden op de slaapkamer pas druk, wanneer het contrast tussen het dekbedovertrek en bijvoorbeeld de kleur op de muur te groot wordt. Zorg er daarom voor dat je dekbedovertrek qua stijl en kleur past bij de rest van het interieur in de slaapkamer. Grote contrasten waren voorheen populair, maar zijn dat inmiddels niet meer. Naast het feit dat ze voor onnodige prikkels zorgen, maken ze een slaapkamer vaak ook snel rommelig.

Tip: om deze contrasten uit de weg te gaan, is het slim om je dekbedovertrek te combineren met bijpassende kussenhoezen in dezelfde kleur.

Cijfers Huijer.nl laten zien: zachte materialen zijn populair

Niet alleen wil je tot rust kunnen komen in de slaapkamer. Ook wil je hier kunnen genieten van het nodige comfort, wanneer je in de avond nog snel een serie of televisieprogramma kijkt. Populair volgens cijfers van Huijier.nl zijn tegenwoordig dekbedovertrekken van verschillende zachte materialen. Denk bijvoorbeeld aan een katoensatijnen dekbedovertrek of een model van flanel. Je kijkt de hele dag uit naar het moment dat je weer onder deze zachte stoffen mag kruipen. Niet alleen zijn deze materialen zacht van aard, ze voelen ook heel prettig aan op de huid. Irritaties, zoals onnodige kriebels, worden voorkomen.

Verwerk een patroon in je dekbedovertrek

Vind je het huidige interieur in de slaapkamer saai? Overweeg in dat geval een dekbedovertrek met een fraai patroon. Het kan een goed alternatief zijn voor de kleurrijke dekbedovertrekken die eerder in dit artikel genoemd werden. Overigens hoeft het geen keuze te zijn; je kunt beide trends ook met elkaar combineren. Denk aan een paars dekbedovertrek met een patroon van roze of witte lijnen.