Blokhut Voorbeelden

B

Blokhut Voorbeelden Aanbiedingen en Informatie. Wat is een blokhut? Wat voor soort blokhutten zijn er te koop? Waar komt de blokhut oorspronkelijk vandaan? Op deze pagina blokhut voorbeelden informatie en aanbiedingen kun je antwoorden op deze vragen vinden.

Blokhut Voorbeelden Aanbiedingen en Informatie

Het begrip blokhut is in Nederland vooral ingebruik om een vrij klein tuinhuis of schuur aan te duiden. Ook als kleine vakantiewoning of trekkershut kun je wel blokhutten tegenkomen. De blokhut voorbeelden die hier ziet zijn meestal als bouwpakket of kant-en-klaar geleverd. Meestal lijken de gebouwtjes uiterlijk wel op de oorspronkelijke blokhut maar zijn qua bouwmethode toch iets anders dan zoals de blokhut gebouwd is in de gebieden waar de oorsprong ligt. Op de Blokhuttenoutlet.nl kun je veel moderne blokhut voorbeelden en informatie vinden.

Morderne Blokhut met Veranda - Blokhut Voorbeelden

Wat is een blokhut?

Een blokhut is van oorsprong een klein huis en/of bijgeboouw dat vrijwel geheel uit boomstammen en hout is opgetrokken. Meestal zijn bewerkte boomstammen en soms balken gebruikt die, als het ware op elkaar zijn gestapeld. Net voor het uiteinde van de stammen zijn uitsparingen gemaakt zodat ze goed in elkaar passen. Hierdoor onstaat er een stevige constructie. Boverndien ligt het algemeen ligt er op de hut een schuin en rondom overstekend dak, vaak ook gemaakt van stammen die afgedekt zijn met isolerende dakbedekking. Omdat blokhutten van oorsprong vaak gebouwd zijn in gebieden met strenge winters heeft het dak overstek waardoor de sneeuw iets gemakkelijke van het dak afgeschoven kan worden en iets minder kans heeft om op te hopen voor de deur en de ramen.

Waar komt de blokhut oorspronkelijk vandaan?

Blokhutten vinden de oorsprong in boomrijke, vaak afgelegen gebieden in Noord- en Oost Europa. Je kunt hierbij denken aan berggebieden in de Alpen, bosgied in Oost-Europa, het noorden van Rusland en Scandinavië. Ook in Canada en Alaska zijn blokhutten in afgelegen gebieden vaak in gebruik. Bomen zijn hier altijd voorradig en daarnaast is en was het vaak zeer omslachtig en vrijwel onmogelijk om andere bouwmaterialen aan de voeren.


Bijpassende Tips en Advies


Foto Bovenzijde Pagina
Pietro De Grandi