Badkamermeubel Soorten

B

Badkamermeubel Soorten Badkamermeubels. Welke soorten badkamermeubels zijn er? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende badkamermeubel soorten? Welke voordelen en nadelen hebben de verschillende badkamermeuvels? Wat zijn de nieuwe trends voor meubels in de badkamer?

Badkamermeubel Soorten Badkamermeubels

Over het algemeen is de badkamer een relatief kleine ruimte die je efficiënt en handig moet indelen. De badkamer oogt namelijk al snel rommelig, vol en klein als je er teveel spullen neerlegt en de verkeerde meubels kiest. En dat is niet nodig al je realiseert dat er een ruime keuze aan praktische en mooie badkamermeubels te koop is. In de badkamer kun je het beste kiezen voor niet al te massieve meubels met ruimte eronder zodat het vocht gemakkelijk kan opdrogen en je de vloer op een eenvoudige wijze kunt schoonmaken. Een goed voorbeeld hiervan is een badkamermeubel met waskom. Doordat een waskom vaak wat kleiner is dan een gewone wastafel en deze geplaatst is op een meubel met opbergruimte ontstaat er een een prettig en ruimtelijker effect. Zeker bij de inrichting van de kleine badkamer, is het goed om hiermee rekening te houden.

TIP: Zorg ervoor dat je de badkamer zo leeg mogelijk houdt.

Plaats alleen de noodzakelijke meubels met opbergruimte. Een badkamer oogt al snel benaud en klein en als je er teveel meubels in plaatst blijft deze ook langer klam en vochtig.

Welke soorten badkamermeubels zijn er?

Er is een variëteit aan verschillende meubels voor de badkamer. Hieronder is informatie te vinden hierover.

Badkamerkast – Kolomkast

De badkamerkast, ook wel kolomkast genoemd, is enn over het algemeen een bij hoog en redelijk smal meubelstuk. Dit type kast monteer je meestal aan de muur met ruimte eronder. Deurtjes sluiten de kast geheel of gedeeltelijk af. In de badkamerkast kun je handdoeken, washandjes en artikelen voor de lichamelijke verzorging opbergen. Soms is de badkamerkast een geïntergreerd onderdeel van een groter badkamermeubel.

Badkamermeubel Soorten Badkamermeubel met WaskomBadkamermeubel met waskom

Een mooi en stijlvol alternatief voor het wastafelmeubel is het badkamermeubel met waskom. In plaats van de wastafel volledig in te bouwen, kies je ervoor om een mooie waskom bovenop het meubel te plaatsen. Hierdoor oogt en minder zwaar en bovendien zorgt het voor een stijlvolle uitstraling van de badkamer. Als je graag twee waskommen naast elkaar geplaatst wilt zien, is dit ook uitstekend te doen. Sterker nog, twee waskommen naast elkaar vragen minder ruimte dan twee wastafels.

Handdoekenrek

Je kunt erover discusiëren of een handdoekenrek een echt badkamermeubel is. Maar volgens onze redactie geldt dit zeker voor de losstaande en verplaatsbare uitvoering van een handdoekenrek. Zeker als een stijlvol en met zorg gemaakt model is, kan het een verrijking zijn van het interieur van de badkamer en bovendien nog praktisch ook.

Wastafelmeubel

Dit een meubelstuk waarin de wastafel geīntegreerd is. De wastafelkast is als het ware om de wastafel heen gebouwd. Voordeel is dat de afvoer is weggewerkt en niet meer zichtbaar is. Bovendien zijn er modellen waarbij er bovenop het meubel één of meerdere waskommen geplaatst zijn. Vaak is het wastafelmeubel afgesloten met deurtjes of bevat het meerdere lades. Er zijn ook modellen met een open vakken en een middengedeelte waarachter de afvoer is weggewerkt. Wastafelmeubels kunnen meestal ook gecombineerd worden met een bijpassende spiegel.


Bijpassende Tips en Advies