Aanrader: koop een gietvloer

A

Ruim baan voor de gietvloer! De vloer timmert behoorlijk aan de weg en wordt in zowel woonhuizen als bedrijven steeds vaker toegepast. Dat is op zich ook logisch. Zowel de gietvloer als vloercoating zijn zeer breed toepasbaar. De voordelen van de vloeren zijn al lang niet meer op de vingers van een hand te tellen. Lees hier alles over de voordelen van vloercoating en de gietvloer.

Met vloercoating kies je voor een zeer hygiënische vloer

Laten we eerst eens kijken naar vloercoating, een vloer die je vaker en vaker ziet terugkeren in winkels, magazijnen en kantoren. Met vloercoating kies je voor een naadloze vloer met een glad oppervlak. De vloer is hygiënisch en vanwege het feit dat ´ie naadloos is prima schoon te houden. De toplaag is bovendien luchtdicht, dit in tegenstelling tot heel veel andere vloeren die bedrijfsmatig gebruikt worden.

Vloercoating is dun maar toch zeer sterk

Vloercoating bestaat uit epoxy en is in heel veel verschillende kleuren beschikbaar tegenwoordig. Dus ook in die kleur die bij jouw huis of bedrijf past. De dikte is met waarden tussen de 0,2 en 0,5 millimeter zeer gering. Toch is er sprake van een zeer sterke vloer. Ook als je kiest voor nog een andere variant in de vorm van beton cire, dan kies je voor een heel sterke vloer. Beton cire is kras- en slijtvast en biedt je een pure en zeer warme look. Beton cire is vooral bedoeld voor op de vloer, maar in bepaalde gevallen wordt het ook op de wand aangebracht.

Beton cire is naadloos en slijtvast en ook al vuilafstotend en vloeistofdicht. Dat maakt beton cire een hygiënische vloer, die antibacterieel is en daardoor zo goed als onderhoudsvrij is. Ook beton cire heb je tegenwoordig in heel verschillende kleuren. Bovenal kies je voor een vloer met een unieke uitstraling, want geen enkele beton cire is hetzelfde. Zoek je een vloer die comfort koppelt aan gemak en uitstraling? Dan zoek je een beton cire vloer.

Kies voor de betonlook of de grindvloer

Dan die gietvloer zelf. Koop je een gietvloer, dan haal je een onderhoudsvrije en eigentijdse vloer in huis. Ook de gietvloer is er in een zeer breed kleurenpalet en in verschillende uitvoeringen. Bekend en populair is de betonlook, maar ook de grindvloer is sterk in opmars en zie je steeds meer terug in de Nederlandse huizen. Zeker voor gezinnen met opgroeiende kinderen is de gietvloer perfect. Omdat er geen naden en voegen zijn, kan vuil zich nergens ophopen. En heb je kinderen en huisdieren, dan heb je nou eenmaal meer vuil. Geen probleem voor de gietvloer. Die houd je met een dweil en een stofzuiger namelijk steeds perfect schoon.

Over de nog liggende vloer

De gietvloer is bovendien hypoallergeen en duurzaam. Schaf je een gietvloer aan, dan heb je er doorgaans tussen de vijftien en twintig jaar plezier aan. En ben je toe aan een nieuwe vloer, dan kun je die gemakkelijk over de nog liggende vloer leggen.


Bijpassende informatie en tips