Zo worden je tuin én je huis groen

Z

Nu de zon schijnt en de grond nog vochtig was van alle regen, zie je de planten in de tuin groener en groener worden. Bloemen beginnen uitbundig te bloeien. Een feestje om naar te kijken. Maar is jouw huis ook net zo groen als je tuin? Het is nu echt het moment. En nee, we bedoelen niet dat je je muren groen moet verven, we hebben het over groene energie.

Met een groen huis, profiteer je natuurlijk net zo van de natuur als jouw tuin doet. Met een groen huis, is elke zonnestraal nog fijner maar hou je ook van de wind. Want met een groen huis, haal je je kostbare energie gewoon uit de natuur. Groene stroom noemen we dat. En die groene stroom zorgt ook nog eens voor een meerwaarde van jouw woning!

Hoe maak je een groen huis?

Om te weten of jij ook groene energie wil, moet je natuurlijk eerst weten wat het echt inhoudt. Echt inderdaad, want we horen er allemaal over maar groen en groen kan best verschillend zijn. In het algemeen is groene stroom, elektriciteit die wordt opgewekt met duurzame bronnen. De belangrijkste bronnen in Nederland zijn windmolens en zonnepanelen. Deze twee bronnen zijn niet per ongeluk maar vullen elkaar perfect aan. In de zomer is er vaak minder wind maar wel veel meer zon. In de herfst en winter daarentegen, is het precies andersom.

Hernieuwbaar

Het fijne aan zonne- en windenergie is dat de bron nooit opraakt. De zon zal er altijd zijn en ook de wind is (zeker in Nederland) niet weg te denken. Dat noemen we hernieuwbaar. Zo maken windmolens en zonnepanelen ons energieonafhankelijk. Nu en in de toekomst. En dat is natuurlijk een fijn gevoel.

Zonne-energie

Nu de zon zo heerlijk weer schijnt, voel je zelf hoeveel energie je van de zon krijgt. Maar wist je dat de zon ons iedere minuut meer energie geeft dan we in de wereld kunnen gebruiken? Dat maakt dat zonne-energie een heel goed voorbeeld is van een duurzame techniek om energie op te wekken uit warmte en licht. En daarvan moeten we natuurlijk profiteren. En het liefst allemaal. Daarom zijn er manieren bedacht om ook zelf als particulier of bedrijf stroom op te wekken. Heb je daar niet de mogelijkheid voor, dan zijn er oplossingen om toch voor deze groene manier van energie krijgen te kiezen. Sterker nog, kies je voor groene stroom van Pure-energie, dan ben jij verzekerd dat je altijd 100% groene stroom hebt. Een echt groen huis dus.

Windenergie

Wind is er natuurlijk al heel lang maar dankzij de windmolens maken we steeds meer slim gebruik van de wind. Daarbij is wind duurzaam en komt er geen CO2 vrij tijdens de opwek. En het fijne is dat er in Nederland heel veel locaties geschikt zijn voor het plaatsen van windmolens.

Wat zijn de voordelen voor jou?

Ten eerste krijg je lagere energiekosten. Kies je voor zonnepanelen dan ga je na de installatie namelijk direct besparen waardoor je maandelijkse energielasten omlaag gaan. Daarnaast krijgt je woning met zonnepanelen een hogere waarde. Wist je ook dat een woning mét zonnepanelen sneller verkocht wordt en vaak meer waard is? En uiteraard is het beter voor het milieu want zonnepanelen stoten geen gevaarlijke stoffen uit tijdens het opwekken van zonne-energie.


Bijpassende tips en informatie