5 tips voor een rustige en opgeruimde inrichting van jouw huis

5

Als je leeft in een woning waar veel rondslingert door een overvloed aan spullen dan kan dit voor veel onrust zorgen. Kom je van een drukke werkdag thuis dan heb vaak behoefte aan rust en ruimte. Hoe zorg je er op een eenvoudige en niet al te dure wijze voor dat er meer rust komt in jouw huis? Welke mogelijkheden zijn er om rust te brengen in jouw inrichting?

5 tips voor een rustige en opgeruimde inrichting van jouw huis

Vaak zijn een simpele en snel uit te voeren maatregelen al voldoende om de kamers in jouw huis er rustiger en beter opgeruimd er te doen uitzien. Op deze pagina’s is een aantal tips en ideeën opgenomen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Van voldoende opbergruimte tot mooie stekkerdozen op meer plekken zodat er minder losse snoeren in het zicht zijn.

Zorg voor voldoen afgesloten opbergruimte

Door weinig spullen te laten rondslingeren in huis, zorg je voor een rustig en opgeruimd effect. Rondslingerend speelgoed, losse sleutels, schoenen die overal neergezet zijn, een rommelige keuken, een eettafel vol met frutsels en fratsels, ze dragen allemaal bij aan een onrustige sfeer. Je kunt dit voorkomen door gebruikte maken van afgesloten dozen van verschillend formaat waarin je de spullen opbergt. Uiteraard moeten deze dozen wel op een handige en goed bereikbaar plek staan zodat het weinig moeite kost om spullen erin te doen of eruit te halen.

Breng orde in de kabels en snoeren in je huis

Ook een bron van onrust zijn overal losliggende snoeren en kabels. In onze huidige woning hebben steeds meer apparaten stroom en internet nodig. Hierdoor zijn er op steeds meer plekken snoeren en kabels aangebracht. Niet alleen is dit onrustig maar op een bron waar vuil en stof zich kan ophopen wat niet bevorderend is voor de gezondheid. Je kunt dit bijvoorbeeld oplossen door op meer plekken stekkerdozen aan te brengen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan stekkerdozen op bureau en werkbladen. Maar ook op de eettafel kan dit een goede oplossing zijn. Op Stekkerblokkenshop.nl kun je hiervan mooie voorbeelden vinden.

Vraag iedereen in huis de schoenen uit te doen

Rondslingerende schoenen zijn een bron van ergernis voor velen. Als je in de hal ruime en goede opbergruimte voor schoenen organiseert dan kun je iedereen vragen de schoenen uit te doen bij binnenkomst. Je houdt er bovendien jouw woning schoner mee. Als je er ook voor zorgt dat er sloffen aanwezig zijn die je bezoek kan dragen, zal bijna niemand hiermee problemen hebben.

Creëer een vaste opbergplek voor spullen die je veel gebruikt

Sleutels en mobiele telefoons, bij thuiskomst worden ze vaak op tafel of op kasten gegooid. Ook de afstandsbedieningen van apparaten en opladers van de smartphone en andere apparaten, vaak laten we die liggen waar we ze voor het laatst gebruikt hebben. Niet alleen is dit rommelig, ook zijn we ze regelmatig kwijt als we ze nodig hebben. Als je zorg voor geode bereikbare, afgesloten en vaste opbergplekken dan slingeren ze niet meer overal rond en kun je ze gemakkelijker vinden. Niet allen rustiger maar ook een bron van ergernis minder.

Zorg voor een opbergplek voor speelgoed

Uiteraard kun kinderen spelen niet ontnemen. Tijdens het spelen vinden we speelgoed over het algemeen niet vervelend. Maar zijn de kinderen uitgespeeld dan is het fijn als al het speelgoed opgeborgen is. Dit kun je jouw kinderen snel zelf aanleren door een speelhoek te maken waar ze al hun spullen snel en eenvoudig kunnen opbergen. Bijvoorbeeld in een vakkenkast met afgesloten kratten.


Bijpassende tips en advies