Zo creëer je meer sfeer in huis

Z

Wat maakt een huis een thuis? In de winter verlangen we vaak naar een gezellig en warm huis om naar terug te keren en in de zomer zien we graag een gezellige tuin of patio vol bloemen, planten en sfeerlichtjes. Voor sommigen is een thuis een knapperend haardvuur of een zachte deken, voor anderen zijn het misschien kamerplanten. In dit artikel geven we je graag wat tips om wat meer sfeer in je huis te verzorgen. Lees je mee?

Kies voor warme kleuren

Als het gaat om de kleuren die je voor je huis kiest, wil je nadenken over hoe ze niet alleen de sfeer van je ruimte zullen beïnvloeden, maar ook het gevoel. Warme kleuren zoals rood, oranje en geel kunnen je huis een gezellige sfeer geven en het meer uitnodigend maken. Je kunt anthurium kopen om je ruimte éxtra gezellig te maken door de felgekleurde wasachtige schutbladeren. Het is verstandig om de warme kleuren te combineren met voldoende licht en lichtinval. Licht is namelijk een echte sfeerbepaler, waardoor je je ruimte kunt omtoveren tot een warme en gezellige plek. Wanneer je geen mogelijkheid hebt tot extra lichtinval, dan kun je natuurlijk ook schemerlampen of tafellampen gebruiken voor extra licht.

Voeg kamerplanten toe

We worden omringd door planten. Ze voorzien ons van zuurstof, ze filteren onze lucht, en ze kunnen onze omgeving mooier maken. Ondanks dat niet veel mensen denken aan de kleuren van hun muren als ze kiezen welke soort planten ze in hun huis willen kopen of laten groeien, is het wel belangrijk om er rekening mee te houden. Sommige planten hebben meer zonlicht nodig dan andere, en sommige kleuren weerkaatsen meer licht dan andere. Een favoriet onder de vele plantenliefhebbers is de pink princess philodendron, een plant met donkergroene bladeren en versierd met een roze kleurexplosie. Een echte sfeermaker!

Kies de juiste meubels

Je huis moet een plek zijn waar je je kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Het toevoegen van de juiste meubels kan helpen de sfeer te scheppen die je in je huis wilt. We begrijpen dat meubels functioneel moeten zijn, maar het zou nog fijner zijn als ze ook je persoonlijkheid uitstralen en bij je levensstijl passen. Denk daarom goed na over hoe je de meubels zult gebruiken. Heb je vaak veel mensen in huis? Dan is bijvoorbeeld een grote tafel een echte eyecatcher. Wanneer je te maken hebt met kleine kinderen in huis, dan is het goed om op zoek te gaan naar meubels die duurzaam zijn en gemakkelijk schoon te maken. Niet geheel onbelangrijk is de stijl die je smaak weerspiegelt. Geef je de voorkeur aan traditioneel of eigentijds design? Felle kleuren of gedempte tinten? Wat je stijl ook is, zorg ervoor dat je meubelkeuze die weerspiegelt.


Bijpassende tips en advies