Woontrends 2020

W

Woontrends zijn altijd in beweging en op de grote meubelbeurzen krijgen we meestal wel een goed beeld van de nieuwste trends. Wat zijn bijvoorbeeld de woontrends voor 2020? De woontrends 2020 veranderen gelukkig niet schrikbarend. We blijven nog even vasthouden aan die warme sfeer. Toch zijn er wel een aantal nieuwe ontwikkelingen en die hebben vooral te maken met duurzaam wonen, bewust leven en zuinig zijn met de natuur. Dat is natuurlijk geen verrassing, aangezien we ons steeds meer bewust worden van klimaatverandering en andere natuurproblemen.

Voorkeur voor milieubewust

Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam en milieubewust. Energie vergelijken, afval scheiden en kiezen voor een verantwoord product wordt steeds meer gedaan. Duurzaam was het laatste jaar ook al een belangrijk thema in de interieur en designwereld. Producenten en fabrikanten kiezen steeds vaker voor 100% recyclebare producten. De eindgebruiker wil ook weten waar bepaalde producten worden geproduceerd en ze zijn benieuwd naar de normen en waarden van het bedrijf. Ambacht en handwerk wordt weer gewaardeerd en duurzaamheid gaat tegenwoordig uitstekend samen met schoonheid.

Hergebruik en hybride wonen

Wat je ook steeds vaker gaat zien is dat het afval van bepaalde producenten door innovatieve bedrijven en ontwerpers opnieuw wordt gebruikt. Ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe, zeegras of maïs komt men steeds vaker tegen. Er wordt meer ingespeeld op het hybride wonen. De kleinere woonruimtes vragen om een goed doordacht en effectief concept.

Kleuren en materialen

Natuurlijke kleuren en materialen voeren ook de komende tijd de boventoon. We hadden al populaire materialen zoals hout en marmer. Denk daar de komende tijd ook nog hennepgordijnen, fluwelen bekleding, kurkwanden, riet, jute, en multiplex bij. Natuurlijke elementen zorgen dat de mens zich ook meer bewust is van de natuur. Ook de kleuren zijn afkomstig van het natuurlijke kleurenpalet. De honingkleur Spiced Honey was dé kleur voor 2019. De kleur van 2020? Tranquil Dawn die goed past bij de woontrends 2020.

Vintage look is nog steeds bij de woontrends van 2020

Ook het velvet zet nog even door. De bekleding straalt luxe en warmte uit en dat is goed bevallen. Het velvet is tevens goed te combineren met verschillende materialen, zelfs bij metaal. Het duurzame zie je ook terug aan de vintage look. Oude schilderijen van je opa staan geweldig bij je nieuwe meubels. Je maakt het schilderij extra bijzonder als je er één geheel met de muur van maakt. Dit doe je door de muur te verven in een van de hoofdkleuren van het schilderij. Ook de oude kast kan gewoon weer opgeschuurd worden en hergebruikt. Het geeft de ruimte alleen maar meer karakter.

Bijpassende Tips en Advies


Foto informatie
Foto bovenzijde: T. Simpson (Unsplash)