Woninguitbreiding mogelijkheden

W

Woninguitbreiding mogelijkheden advies en informatie. Wat zijn de mogelijkheden om je huis groter te maken? Op welke wijze hier de waarde van je woning hierdoor laten toenemen? Wat is de beste manier om vierkante meters toe te voegen aan je huis?

Woninguitbreiding mogelijkheden advies en informatie

Als jouw woning wat te klein is geworden doordat er gezinsuitbreiding op komst is of omdat je meer thuis wilt gaan werken en er extra werkruimte nodig is, kan een goede woninguitbreiding een oplossing bieden. Niet alleen dat al je de kiest voor een goede oplossing kan de waarde van je huis aanzienlijk toenemen en verdien je de de uitbreiding als het ware terug. Uiteraard is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Bovendien is het antwoord op de vraag wat kan ik maximaal lenen van belang. Op deze pagina is een aantal mogelijkheden van woninguitbreiding opgenomen zodat je een beeld krijgt van de verschillen tussen de oplossingen.

Aanbouw

Natuurlijk is het belangrijkste voordeel van een woningaanbouw, dat je vierkante meters toevoegt aan je woning, waardoor het huis groter wordt en je er dus beter in kunt vertoeven. Een ander voordeel is dat meer vierkante meters ervoor zorgen dat je huis meer waard wordt. Als je de werkzaamheden voor het bouwen van een aanbouw goed calculeert, dan kan het zelfs zo zijn dat de waardevermeerdering van je woning hoger is dan de kosten van de verbouwing

Dakkapel

Alhoewel een dakkapel geen extra vierkante meters toevoegt aan de woning, kan het wel het wooncomfort en het gebruiksgemak van de woning verhogen. Voordeel is dat een moderne dakkapel vrij snel geplaatst kan worden, met een beetje mazzel zelfs binnen één dag. Bovendien is het laten plaatsen van een dakkapel, als je geen bijzondere eisen hebt, een relatief lage investering. In veel gevallen verdien je de investering bij verkoop van het huis terug omdat een mooie dakkapel waarde toevoegt aan de woning.

Dakopbouw

Bij een dakopbouw voeg je eigenlijk een verdieping toe aan de woning. Afhankelijk van het formaat dakopbouw vergroot je het aantal vierkante meters grondoppervlak van jouw huis aanzienlijk en dat heeft uiteraard ook een positief effect op de waarde. Het is echter wel zo dat lang niet elk huis geschikt is om een dakopbouw te plaatsen. De constructie moet stevig genoeg zijn. Bovendien mag je ook niet overal een dakopbouw plaatsen. Als de gemeente het niet toestaat of de architect van het huis bezwaren heeft, is het bijvoorbeeld niet mogelijk.

Erker

Een erker is een relatie kleine woninguitbreiding. Vaak voegt een erker slechts een vrij beperkte hoeveelheid extra vierkante meters toe aan de woning. In veel gevallen wil men een erker aan de voorzijde van de woning plaatsen. Hiervoor gelden meestal meer beperkingen dan als je aan de achterzijde wilt uitbreiding. Wel is het zo dat een erker sfeerverhogend werkt en het huis een mooi aanzien verschaft. Voor een erker geldt zeker ook dat het de waarde van het huis zal verhogen.

Woninguitbreiding mogelijkheden nokverhogingNokverhoging

Een nokverhoging is eigenlijk een soort dakkapel die zich aan beide zijden van het dak over de nok uitstrekt. Dit is een oplossing als je een vrij lage zolder hebt, meer een soort van vliering, waar je nauwelijks of niet kunt staan. Door een nokverhoging te plaatsen zorgt je voor meer hoogte en daarmee voeg je woonruimte toe aan jouw huis. Alhoewel het aantal vierkante meters niet toeneemt, kan de waarde van het huis met een goede nokverhoging wel toe nemen.

Bijpassende tips en advies