Welke eigenschappen moet een opslagplaats hebben?

W

Je kunt een opslagplaats nodig hebben voor tijdelijk of voor een langere periode. Natuurlijk wil je graag dat je spullen veilig en goed opgeslagen zijn. Daarom is het belangrijk om niet zomaar een ruimte te huren, maar om goed te kijken welke eigenschappen het heeft. Ook het contract is belangrijk. Sommige verhuurders bieden een verzekering aan, maar bij anderen moet je zelf verzekerd zijn. We helpen je bij het kiezen van een goede opslagplaats.

Verschillende aanbieders

Opslagruimtes worden op verschillende manieren aangeboden. Een opslagruimte huren is zo gebeurd, maar je moet van tevoren wel een aantal dingen bedenken. Kijk goed naar de verschillende aanbieders. 

Particulier

Schuren of loodsen kunnen particulier verhuurd worden. Je krijgt dan toegang tot een deel van de schuur of loods. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over wanneer je toegang hebt tot je spullen, de prijs en de verzekering. 

Verhuisbedrijf

Sommige verhuisbedrijven bieden de mogelijkheid om tijdelijk spullen op te slaan. Dit kan handig zijn als je je oude huis al hebt verkocht, maar je nog niet in je nieuwe huis kunt wonen. Bespreek met het verhuisbedrijf de mogelijkheden.

Mobiele opslag

Er zijn bedrijven die mobiele opslag aanbieden. Het bedrijf komt dan een container brengen, die je thuis kunt vullen. Na het vullen komen ze het weer halen en wordt het opgeslagen. Het grootste nadeel is dat je niet zomaar bij je spullen kunt. Je moet het bedrijf van te voren laten weten dat je komt, zodat ze de container voor je klaar kunnen zetten.

Inboedelopslagbedrijf

Bij deze bedrijven huur je een opslag waar je je spullen zelf naar toe kunt brengen. De opslag sluit je af met een goed slot en vaak kun je op elk tijdstip bij je spullen. De grootte van de ruimtes varieert van 1 tot 100 kubieke meter. Sommige websites bieden een ruimte rekentool aan, zodat je beter kunt inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt.

Belangrijke eigenschappen opslagruimte

Het is vooral heel belangrijk dat de ruimte droog is. Je wil je spullen niet bewaren in een vochtig hok. Ook verwarming is belangrijk, bij temperaturen van minstens 12 graden Celsius heb je de minste kans op schimmelvorming. Daarnaast is het fijn als je de ruimte netjes af kunt sluiten, zodat je spullen veilig zijn. Als je regelmatig in de opslagbox moet zijn, is het handig als je ten alle tijden bij je spullen kunt.

Hoe richt je een opslagruimte in?

Als je lukraak spullen in de ruimte zet, zal het moeilijk worden om iets terug te vinden. Door dozen te labelen maak je het jezelf al makkelijker. Nog eenvoudiger is het nummeren van de dozen, en door middel van een lijst bijhouden wat in welke doos zit. Zo kun je snel iets terugvinden en hoef je niet uren te spitten. 

Een opslagruimte kan heel handig zijn om tijdelijk of voor langere tijd spullen op te slaan. Kies de juiste aanbieder met de eigenschappen die bij je passen. Als je regelmatig in de opslagruimte moet zijn, is het niet handig om een mobiele opslag te huren. Spreek van tevoren goed af wat de prijs is en hoe de verzekering geregeld is. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Bijpassende informatie

Foto bovenzijde: Unsplash