Wat voor design past er bij jou?

W

Heb jij ook altijd keuzestress bij het inrichten van je huis? Of ben je totaal inspiratieloos waardoor je geen vooruitgang boekt? Dit is begrijpelijk. In dit artikel gaan we je helpen met het vinden van het design dat het beste bij je past.

Kies de stijlen dat jij interessant vindt

Bij het kiezen van je design is de eerste stap erachter komen welke stijlen je leuk vindt. Hiervan maak je een strakke top 4 stijlen van om vervolgens een moodboard te maken. Het kan zijn dat de stijlen erg uiteenlopend zijn. Dit is juist interessant omdat je aan het eind van je keuzes een eigen uniek stijl creëert waar je in thuis voelt.

Maak een moodboard

Het is interessant om je stijl te bepalen aan de hand van een samenstelling van meerdere verschillende stijlen. Om deze samenstelling te maken kan je het beste een moodboard maken. In je moodboard breng je alle stijlen bij elkaar op een overzichtelijke manier. Het is aan jou wat je het fijnst vindt. Je kunt online een moodboard maken, maar het is ook mogelijk om ouderwets te knippen en plakken.

Doe inspiratie op in de woonboulevard

Soms helpt het om je inspiratie niet alleen uit tijdschriften of online afbeeldingen te halen, maar dat je ook op pad gaat. Dit kan een culturele omgeving zijn of een woonboulevard. Een woonboulevard is dan ook dé plek om inspiratie op te doen. Hier kun je alles vinden, van een unieke bank tot een design hanglamp. Hier zitten alle professionele bedrijven die dagelijks bezig zijn met het designen van meubels, accessoires en zelf woningen van binnen.

Doe een test voor welke woonstijl bij jou past

Na inspiratie opdoen en het maken van je moodboard ga je bekijken of het daadwerkelijk je woonstijl is. Zo ga je een selectie maken van welke stijlen je zeker in je eigen woning wilt hebben. Selecteer de stijl dat je eventueel in je eigen woning wilt hebben, en als laatste sluit je woonstijlen uit waar je uiteindelijk niet tevreden over bent. Het kan namelijk zijn dat die unieke design kapstok ontzettend gaaf is, maar dat je de antieke eettafel stoel niet mooi vindt.

Combineer jouw moodboard en testuitslagen

Uiteindelijk is het slim om niet alleen een moodboard voor jezelf te maken. Probeer op meerdere manier je eigen woonstijl te achterhalen door middel van het combineren van je testuitslagen en je eigen moodboard. Deze laatste fase maakt jouw stijl uniek en compleet.


Bijpassende tips en advies