Wat is een loungeset?

W

Wat is een loungeset? Welk soort tuinmeubilair kan deel uitmaken van een loungeset? Hoe ziet een mooie set loungemeubels voor de tuin of het terras eruit? Waar kun je loungemeubels bestellen en wat is de prijs?

Wat is een loungeset?

Luxe tuinmeubels waarop je zeer comfortabel kunt relaxen in de tuin, op het balkon, de veranda en het dakterras zijn de afgelopen jaren zeer populair en geliefd geworden. En in deze tijd waarin reizen naar het buitenland lastig is geworden, is de populariteit alleen nog maar toegenomen. In steeds meer tuinen neemt een mooie en comfortabele tuin loungeset een prominente plaats in. Eigenlijk is het antwoord op de vraag “Wat is een loungeset?” vrij eenvoudig te geven. Het is een samenstel van tuinmeubels waarbij comfort centraal staat. Goed om te weten is dat de meubels die deel uitmaken van een set vrij veel ruimte in beslag nemen. Is je tuin en met name je terras of balkon vrij klein dan is het lastig om voldoende ruimte te vinden een complete set. Een ander punt van aandacht is waar je de meubels en vooral de zitkussens kunt opbergen tijdens de herfst- en winterdagen. Onderschat niet hoeveel ruimte deze kussen in beslag kunnen nemen. Berg je de kussens niet goed droog op dan is de kans vrij groot dat je niet heel erg lang plezier van zult hebben.

Uit welke tuinmeuebels kan een loungeset bestaan

Centraal staat meestal een grote tuinbank waarop comfortabele kussens geplaatst zijn waarop het aangenaam verpozen is. Vaak is aan deze bank een liggedeelte verbonden waarop je languit kunt liggen. Verder wordt er meestal gekozen voor één of meerdere tuinfauteuils, eventueel uitgerust met een voetenbankje. Een tafel, formaat salontafel is over het algemeen ook standaard. Als je voldoende ruimte hebt, is de keuze voor een lekkere ligstoel, model strandstoel bovendien voor de hand liggend. Sterker nog vaak zie je er meer dan een. Helemaal af wordt de loungeset als je deze verrijkt bijpassende tuinverlichting en tuinaccessoires in een vergelijkbare stijl.


Bijpassende informatie en tips