Waarvoor kun je PVC plakband gebruiken?

W

Waarvoor kun je PVC plakband gebruiken? Welke soorten PVC plaktape zijn er? Wat zijn de kleuren waarin PVC plakband verkrijgbaar is? Zijn er verschillende afmetingen waarin dit soort plaktape te koop is?

Waarvoor kun je PVC plakband gebruiken?

In deze tijden waarin we steeds meer online bestellen en producten over de gehele wereld op een goede en veilige manier verzonden moeten worden zijn stevige dozen en goede afsluitmaterialen onontbeerlijk. Vooral het goed afsluiten van de dozen om te voorkomen dat deze onderweg opengaan en je op die manier de producten tijdens het transport kwijtraakt, is van groot belang. Een goede, betrouwbare en goedkope manier om dit te doen is door gebruik te maken van pvc tapes. Bovendien wordt het verpakkingsmateriaal ook veel toegepast om dozen goed af te sluiten als deze voor een wat langere tijd opgeslagen moeten worden.

Wat zijn de voordelen van PVC tape?

PVC plakband heeft een aantal voordelen die maken dat het veel gebruikt wordt. Allereerst is gemakkelijk in gebruik doordat het goed met de hand af te scheuren is. Bovendien heeft het materiaal weinig rek. Dit zorgt ervoor dat het vrij probleemloos op dozen en andere materialen aan te brengen is. De lijmlaag hecht normaal gesproken goed op de ondergrond en is eenvoudig aan te brengen, zeker als je van een goede houder gebruik maakt. Ook is PVC tape goedkoop, vrijwel overal te koop en in veel kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Niet vreemd is het dan ook dat dit plakband zeer algemeen gebruikt wordt. Sterker nog webshops, winkels, verhuizers en bouwvakkers kunnen bijna niet zonder meer en ook in de thuissituatie wordt het heel veel toegepast.

In welke kleuren en afmetingen is PVC tape verkrijgbaar?

Doordat het plakband zeer veel gebruikt wordt is het in veel verschillende afmetingen en kleuren te verkrijgen. Uiteraard is er het bekende brede tape dat het meeste in gebruik is voor het afsluiten van verpakkingen en dozen. Dit tape is zowel verkrijgbaar in een transparante uitvoering als in verschillende kleuren en kleurtinten. Naast de brede uitvoering is dit plaktape ook verkrijgbaar in een veel smallere uitvoering, zeg maar het traditionele smalle plakband. In deze uitvoering is het aanbod in kleuren en uitvoeringen nog groter.


Bijpassende tips en informatie