Waarvoor gebruik je led-strips verlichting in huis?

W

Waarvoor gebruik je led-strips verlichting in huis? Wat zijn de beste tips, ideeën en mogelijkheden voor het gebruik van led-strips als verlichting in de woning? Welke toepassingen van strips met ledverlichting zijn er te bedenken?

Waarvoor gebruik je led-strips verlichting in huis?

De populariteit led-strips als bron van sfeerverlichting en directe verlichting in huis heeft in het afgelopen decennium een enorme vlucht genomen. Niet vreemd als je bedenkt dat dit type verlichting energiezuinig is. Bovendien is de flexibiliteit van dit soort verlichting enorm groot en kun je het op allerlei verschillende manieren toepassen. Led-licht kent tegenwoordig variaties en daardor is deze lichtbron overal toepasbaar in huis. In huis wordt vaak  gekozen voor standaard lampen met warm wit licht, wat uiteraard sfeerverhogend werkt. Voordeel is dat je dit soort verlichting inmiddels in een groot aantal uitvoeringen en lengtes kunt kopen en de prijzen bovendien zeer aantrekkelijk zijn. Daarnaast kun je gemakkelijk led strips aanschaffen, zowel online in webshops als in speciaalzaken voor lampen en verlichting, woonwinkels en in bouwmarkten. Op deze pagina geven we je een idee van de mogelijkheden en toepassing van dit soort ledverlichting.

Trapverlichting

Als een praktische en bovendien sfeervolle toepassing worden led-strips steeds vaker toegepast als trapverlichting. Je kunt bijvoorbeeld de traptreden uitrusten met ledverlichting. Hierdoor ontstaat een mooi en sfeervol effect. Daarnaast kunt je met dit soort verlichting ook de trap in de avond en nachtelijke veilig op en af gaan zonder groot licht aan te hoeven doen. Zo voorkom je een overvloed aan licht en is de kans groter dat de kinderen of huisgenoten niet wakker worden en rustig kunnen blijven doorslapen.

Led-strips in de keuken

Een andere populaire toepassing is in de keuken. Als je de strips aanbrengt onder de kastjes of achter de randen, geeft dit als je ze aandoet een mooi en bijzonder sfeervol effect. Andere voordelen zijn dat je overal in de keuken verlichting en led-strips relatief eenvoudig zelf aan te brengen en te monteren zijn. Wat trouwens ook een bijzonder effect geeft als je strips aanbrengt in keukenkastjes.

Slaapkamerverlichting

Als je in de slaapkamer, bijvoorbeeld onder het bed led-strips als verlichting toepast voegt dit een sfeervol detail toe. Maar niet alleen dat je kunt dit soort verlichting bovendien gebruiken om in de nachtelijke uren het bed uit te gaan zonder dat je iemand anders in de slaapkamer wakker maakt met het harde directe licht van een leeslampje boven het bed.

Led-strips in de woonkamer als bijzondere sfeerverlichting

Vaak heb je in de woonkamer donkere plekken of hoeken die je wat beter zou willen kunnen verlichten. Denk maar eens aan planken met mooie spullen in een kast. Planten die je bovenop een kast hebt geplaatst of decoratie, foto’s of andere decoratie en kunst die net wat meer aandacht zouden mogen krijgen. Voor dit soort toepassingen bieden led-strips als sfeerverlichting een ideale oplossing.

Bijpassende ideeën en tips