Ledspots Voordelen

L

Ledspots Voordelen Uitleg Werking en Informatie. Wat zijn de grote voordelen van ledlampen ten opzicht van andere verlichting? Hoeveel besparing kunnen led spots opleveren ten opzichte van traditionele lampen?

Ledspots Voordelen Uitleg Werking en Informatie

Ledverlichting heeft in het afgelopen decennium een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En voor ledspots is dit uiteraard niet anders. Op deze pagina heeft de redactie de voordelen van dit type moderne verlichting op een rijtje gezet.

Wat zijn de grootste voordelen van ledspots?

  • Tot 80% besparen met ledverlichting Traditionele gloeilampen en halogeenverlichting vragen veel meer energie van ledlampen. Afhankelijk van het soort lampen dat je tot nu toe gebruikt, kun je tot wel 80% besparen op je energiekosten als je overstapt op ledverlichting. Niet alleen is dit een aanzienlijke besparing op het energieverbruik en draag je bij aan een duurzamer samenleving, bovendien levert de overstap een behoorlijke verlaging in de energiekosten op.
  • Meer duurzaamheid door een langere levensduur Moderne ledlampen kun tot wel vijftig keer langer meegaan dan traditionele lampen. Dit betekent dat je veel minder vaak nieuwe lampen hoeft aan te schaffen. Daarnaast heb je ook minder afval wat uiteraard beter is voor het milieu. Moderne leds hebben een levensduur tot wel 50.000 branduren. Vergelijk dit maar eens met de 1000 branduren van een ouderwetse gloeilamp, de 10.000 branduren van een spaarlamp en de 35.000 branduren van een tl-lamp en je weet voldoende.
  • Ledlampen branden efficiënter en worden minder warm Bij een traditionele gloeilamp gaat slechts 10% van de energie naar de verlichting. De rest van de energie wordt omgezet in warmte en gaat zodoende grotendeels verloren. Dat is dan ook de reden waarom traditionele lampen zo heet zijn als je ze hebt ingeschakeld. Goede leds zijn in staat om tot 80% van de energie om te zetten in verlichting. Bijkomstig voordeel is dat ze hierdoor ook veel minder warm worden.
  • Direct en dimbaar licht Als je de leds inschakelt heb je direct licht. Dit in tegenstelling tot spaarlampen en tl-verlichting die enige tijd nodig hebben om de volle lichtopbrengst te geven. Bovendien zijn veel moderne ledlampen prima te dimmen en kun je ze in vrijwel elke gewenste lichtsterkte inschakelen.

Bijpassende Tips en Advies


Foto informatie
Foto bovenzijde: Diego PH (Unsplash.com)