Waarom interieurarchitect inschakelen voor het inrichten van je woning?

W

Het inrichten van een woning kan soms een flinke uitdaging zijn. Vooral wanneer je bijvoorbeeld net een huis hebt laten bouwen en letterlijk alles vanaf de grond zelf moet zien te bepalen. Dat houdt dus in dat je moet nadenken over de kleuren op de muren, het type vloer, maar natuurlijk ook de meubels, accessoires en verlichting. Omdat het best een uitdaging kan zijn om al deze elementen samen te doen laten komen tot een gezellig sfeervol huis, is het inschakelen van een interieurarchitect een goed idee. In dit artikel bespreken we daarom ook waarom het verstandig is of kan zijn om een interieurarchitect in te schakelen voor het inrichten van je huis.

Kennis en ervaring

Een interieurarchitect heeft vaak aan een half woord genoeg. Dat zorgt ervoor dat er vaak tijdens een eerste gesprek al een hele hoop duidelijk wordt en de meesten al direct een goed beeld  hebben van wat er moet gebeuren. Dit zorgt ervoor dat al jouw wensen, voor zover deze qua ruimte en ook financieel haalbaar zijn, tot in detail in de praktijk kunnen worden uitgewerkt. Door de jarenlange ervaring en kennis van zowel interieurinrichting als materiaal kennis, weet je vrijwel zeker dat je straks een prachtig stijlvol ingericht huis hebt. Door jouw wensen kenbaar te maken, weet de interieurarchitect precies wat je wel of juist niet mooi vindt en kan op basis daarvan een goede eerste schets maken. Naast dat er wordt gekeken naar de inrichting zelf, zal een goede interieurarchitect ook altijd meedenken met de praktische zaken. Stel dat je een wat kleinere woonkamer hebt, zijn eetkamerstoelen met wieltjes een goede keuze, zodat je deze gemakkelijk kunt gebruiken als ‘fauteuil’ voor het geval er visite komt. Dit bespaart je een hoop ruimte, waardoor je huis optisch groter lijkt.

Denkt ook aan de buitenkant van de woning

Wanneer je huis er van binnen prachtig uit komt te zien, dan mag de buitenkant natuurlijk ook niet achterblijven. Door te kiezen voor een interieurarchitect, kan er ook worden nagedacht over de buitenkant van het huis. Hierbij moet je niet alleen denken aan een prachtige nieuwe tuin, maar ook zaken zoals nieuwe buitenzonwering voor de uitstraling van je woning en natuurlijk de zonwerende werking. Hoe mooi is het om een prachtig huis te voorzien van stijlvolle zwarte markiezen bijvoorbeeld? Reden genoeg dus om niet alleen de binnenkant van je huis onder handen te laten nemen, maar ook na te denken over de buitenkant en dus het aanzicht van de woning.

Uniek ontwerp op maat

Geen huis is hetzelfde. Althans, dat zal je denken. De meeste mensen hebben in de basis vrij vaak hetzelfde interieur, alleen dan net even iets anders ingedeeld. Zo was er een tijd dat de mensen een complete set met kast, dressoir, eettafel en salontafel kochten. Ook nu zien we nog steeds dat veel mensen een bepaalde stijl klakkeloos overnemen van een ander. Niets mis mee, maar een uniek ontwerp zorgt er wel voor dat het echt voelt als jouw huis! Juist dit is een belangrijke reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen een interieurarchitect in te schalen, om er op deze manier voor te zorgen dat ze straks een interieur hebben dat niet alleen bij ze past, maar ook volledig uniek is. Hoe fijn is dat?

Efficiënt gebruik van de ruimte

Ieder huis is anders, waar de een het voordeel heeft van een grote woonkamer, heeft de ander het probleem dat het juist allemaal wat aan de kleine kant is. Vooral wanneer je tot deze laatste categorie behoort, is de kans groot dat je niet goed weet hoe je de ruimtes zo goed mogelijk moet indelen. Stel dat je een kleine woonkamer hebt, dan is het verstandiger te kiezen voor ronde eettafels, dan voor een rechthoekige. Het voordeel van rond, is dat het niet alleen optisch kleiner oogt, maar het ook daadwerkelijk minder ruimte in beslag neemt. Door je huis te laten inrichten door een interieurarchitect, wordt er over al dit soort dingen nagedacht. Hij of zij kan slimme oplossingen bedenken om kleine ruimtes groter te laten lijken en grote ruimtes gezelliger. Dus wil jij je woning opnieuw inrichten, denk dan eens serieus na over het inschakelen van een interieurarchitect.

Bijpassende tips en informatie