Waar let je op bij de aanschaf van een tosti ijzer?

W

Er zijn weinig gerechten die je met zoveel verschillende apparaten kunt maken als een tosti. Gewoon simpel in de koekenpan, de oven of in een tosti ijzer. En dan zijn er heel veel verschillende uitvoeringen van een tosti ijzer. In dit artikel lees je over alle verschillende tosti ijzers en waar je op moet letten bij aanschaf.

3-in-1 apparaat

Je kunt natuurlijk gaan voor een standaard tosti ijzer. Wil je ook andere gerechten kunnen bereiden met het apparaat dat je koopt om zo ruimte én aanschafkosten te besparen? Er zijn ook veel tosti ijzers die geschikt zijn voor grillen. Een lekker stukje biefstuk is dan gegarandeerd. Of grill een stuk aubergine en beleg deze vervolgens met verschillende toppings. Daarnaast kun je jouw nieuwe favoriete keukenapparaat ook krijgen met verwisselbare platen. Zo breid je de mogelijkheden uit: voortaan kun je ook wafels, poffertjes, donuts of lasagne maken.

Doordat de platen verwisselbaar zijn, zijn ze meestal ook geschikt voor in de vaatwasser. Zo kun je gemakkelijk jouw tosti ijzer schoonmaken en weer netjes opbergen. Voor het maken van tosti’s kun je ook nog een tostizak gebruiken, waardoor het gesmolten kaas bijvoorbeeld niet aankoekt op de platen. Zo kun je je tosti ijzer meerdere malen gebruiken zonder hem af te wassen.

Verschillende vormen

De platen zijn er in verschillende vormen te krijgen. Zo kun je zelf bepalen hoe jij je tosti’s het liefst ziet. Denk aan een tosti ijzer met grillplaten. Dan krijg je de kenmerkende grill-strepen op je tosti. Of een driehoek, waardoor je je tosti gemakkelijk in twee delen kun snijden.

Onderweg een tosti

We vertelden zonet al over de tostizak, waarmee je je tosti ijzer beter schoonhoudt. Maar stel je voor, je werkt op de bouw of gaat op reis met de auto of camper. Hoe fijn zou het zijn als je dan onderweg, in je auto, een lekkere tosti kunt bakken? Dit bestaat. Er zijn tostiapparaten die je op een 12 Volt aanspanning kunt gebruiken. Je plugt de stekker in de sigarettenaansteker en geniet luttele momenten later van een heerlijke tosti.

Schoonmaken van tosti ijzer

Veel tosti ijzers die ook kunnen grillen bevatten een opvangbakje voor vloeistoffen. De vloeistoffen lopen dan door de gleufjes naar het opvangbakje. Zo heb je niet ontzettend veel vet of vocht liggen in het tosti ijzer, maar loopt het weg. Dit maakt het schoonmaken net iets makkelijker. Voordat je je tosti ijzer gaat poetsen met een vochtige doek moet je wel de stekker verwijderen. Maak hem in ieder geval niet schoon met een schuursponsje, dan beschadig je de antiaanbaklaag.

Beste tosti ijzer

Ben je op zoek naar het beste tosti ijzer? Neem dan een kijkje op wooninformatie.nl. Zij zetten verschillende tosti ijzers op een rijtje met de voor- en nadelen. Zo kun jij op zoek gaan naar het tosti ijzer die het beste past bij jouw wensen. Hier vind je meer informatie over de verschillende tosti ijzers. Geniet binnenkort van jouw nieuwe alleskunner in de keuken!


Bijpassende tips en informatie

Foto bovenzijde: Unsplash