Vurenhout Voordelen en Nadelen

V

Vurenhout voordelen en Nadelen. Wat is vurenhout? Waarvoor kun je deze houtsoort gebruiken? Welke bouwmaterialen worden kunnen er van vurenhout gemaakt zijn? Wat zijn de voordelen en nadelen van Vurenhout?

Wat zijn vurenhout voordelen en nadelen?

Vurenhout, ook wel afgekort vuren genoemd, is een naaldhout soort die afkomstig is van de fijnspar (Latijnse naam: Picea abies). De voordelen van vurenhout zijn legio. Het een relatief goedkope houtsoort. Bovendien is vuren gemakkelijk te verwerken omdat het vrij recht groeit en op zeer veel verschillende manieren toe te passen. Het hout heeft een vrij lichte en neutrale kleur. Nadeel is dat het hout bij blootstelling aan licht enigszins bruinachtig kan verkleuren. Dit laatste is natuurlijk geen probleem als het hout geschilderd is. Veelal wordt vurenhout geimporteerd uit de Scandinavië, de Baltische landen, Rusland en Midden-Europa. De beste kwaliteit vurenhout is over het algemeen afkomstig uit koudere gebieden waar de bomen wat trager groeien. Op de website van dehoutgroothandel.nl kun je zien hoe veelzijdig deze houtsoort is.

Rabatdelen van VurenhoutWaarvoor kun je vurenhout gebruiken?

Omdat vurenhout gemakkelijk te verwerken is en een neutrale kleur heeft is het gebruik van deze houtsoort zeer veelzijdig. Natuurlijk is het veel toegepast in de meubelmakerij. Daarnaast is het een veel gebruikt bouwhout. Ook voor kozijnen, deurposten en draagbalken is dit hout geschikt. Maar ook voor vloerdelen en als tuinhout kunt je dit hout prima gebruiken. Wel is het zo dat het hout soms een bewerking moet ondergaan om de duurzaamheid  en levensduur te vergroten. Voor het maken van meubels wordt over het algemeen de beste kwaliteit gebruikt omdat hierbij het uiterlijk ook van belang is. Als bouwhout is vooral de degelijkheid en sterkte van belang.


Bijpassende Tips en Informatie