Volkstuinverhalen Tuinboek

V

Volkstuinverhalen Tuinboek van Suzanne de Boer en Marieke de Geus recensie en informatie over de inhoud van dit tuinboek. Op 16 mei 2020 verschijnt bij KNNV Uitgeverij dit boek over de volkstuin, geschreven door Suzanne de Boer en Marieke de Geus.

Volkstuinverhalen Tuinboek van Suzanne de Boer en Marieke de Geus

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Volkstuinverhalen, het nieuwe tuinboek van Suzanne de Boer en Marieke de Geus. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je informatie lezen over de inhoud van het boek de volkstuin.

Volkstuinverhalen Boek van Suzanne de Boer en Marieke de Geus

Volkstuinverhalen

Over het groene stadsleven

  • Schrijfster: Suzanne de Boer, Marieke de Geus
  • Soort boek: tuinboek
  • Uitgever: KNNV Uitgeverij
  • Verschijnt: 18 mei 2020
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek Volkstuinverhalen over de volkstuin

Volkstuinen zijn populairder dan ooit. Hoe komt het dat volkstuinders zo verzot zijn op hun stukje van de wereld? Op hun landje dat wel een landgoed lijkt? Wat maakt die tuinen tot tafeltje-dekjes voor vogels en vlinders en een broedplaats van biodiversiteit?

In Volkstuinverhalen weiden tuinders enthousiast uit over natuurlijk tuinieren, de terugkeer van inheemse planten en het plezier van eten van eigen grond. Over de onzin van “on’ in onkruid, omdat ze júíst graag koken met brandnetel en zevenblad. Over natuureducatie, wildplukken en tuinieren in een kringloop door groenafval te composteren of te upcyclen tot schutting. En over hun duurzame escape uit het drukke stadsleven, waarmee ze kostbaar groen onderhouden, beheren en beschermen.

Volkstuinverhalen is voor iedereen die van bloemen, bijen en bietjes van eigen kweek houdt. Maar ook voor wie benieuwd is naar wat zich nou precies achter die hekken van de tuinparken bevindt en droomt van een tiny house verscholen in het groen.


Bijpassende Boeken en Informatie