Verduurzaam je huis door de buitenboel te vervangen door kunststof

V

Je kunt op veel verschillende manier je huis verduurzamen. Je kunt bijvoorbeeld veel aanpassingen in huis doen om op de energie te besparen, denk bijvoorbeeld aan het leggen van zonnepanelen, het plakken van raamfolie en een besparende douchekop. Maar wist je dat je op veel meer manieren je huis kunt verduurzamen? Onder duurzaam valt namelijk ook materialen gebruiken die lang meegaan en onderhoudsarm zijn. Als je dit wil gaan doen, kun je bijvoorbeeld de buitenboel vervangen door kunststof elementen. Ik zal hieronder uitleggen waar je aan kunt denken en waarom het duurzaam is.

Je dak verduurzamen met kunststof elementen

Wist je dat je dat uit een aantal elementen bestaat? Een van die elementen zijn de windveren. Een windveer bepaald de uitstraling van je woning, je kunt deze namelijk bewerken met decoraties waardoor je een unieke stijl creëert die alleen jij op je woning hebt. Als je kiest voor een kunststof windveer, ben je duurzaam bezig, want kunststof gaat heel erg lang mee. Als je kiest voor Unipanel, hoef je de windveren verder ook niet meer af te werken, want deze zijn al kant-en-klaar voor gebruik. Het enige dat je moet afwerken – als je slim bent – zijn de randen. Op die manier voorkom je vuilaanhechting. Je kunt de windveren makkelijk installeren met nagels of schroeven, maar je kunt ook kiezen voor een onzichtbare bevestiging. Deze bevat speciale schroeven en afwerkdopjes.

Trek het kunststof door naar je dakranden

Ook de dakranden en gevelbekleding kun je vervangen door kunststof exemplaren. Je hoeft dit materiaal bijna niet te onderhouden, even schoonmaken met een natte doek is voldoende. Je kunt kiezen in welke kleur je het wil laten installeren en verder hoef je je geen zorgen te maken over het schilderwerk. Dat is namelijk verleden tijd als je kiest voor kunststof boeidelen. Als je wil kun je het zelfs nog zelf installeren, zodat je ook nog eens bespaart op het inhuren van een professioneel bedrijf. Door te kiezen voor kunststof boeidelen, voorkom je dat het gaat rotten of krom trekt. Dat is namelijk wel snel het geval als je kiest voor hout. Het mooiste van kunststof is dat het er na jaren nog steeds uitziet alsof het net is geplaatst, mits je er af een toe een natte doek overheen haalt natuurlijk.

Tevreden over de kunststof elementen? Er is nog meer mogelijk

Als je tevreden bent over al deze kunststof elementen op je dak, kun je je nog meer verdiepen in de wereld van kunststof. Er is namelijk nog veel meer mogelijk. Je kunt kiezen voor kunststof ramen, deuren en vensterbanken. Ook hier is het voordeel dat je geen schilderwerk meer hebt aan je raam kozijnen en deuren. Het bladdert niet af en het gaat niet rotten. Jouw woning ziet er altijd – zowel in de zomer als in de winter – uit om door een ringetje te halen. Het vereist eenmalig een investering, maar je hebt er jarenlang plezier van.

Bijpassende informatie en advies