Tuinhuis Voorbeelden Tuinhuizen

T

Tuinhuis Voorbeelden Informatie Tuinhuizen. Wat voor soorten tuinhuisjes zijn er? Waarvoor kun je een tuinhuis gebruiken? Welke tuinhuis voorbeelden zijn er? Waar moet je aan denken als je een tuinhuis wilt gaan kopen en plaatsen?

Tuinhuis Voorbeelden Informatie Tuinhuizen

Als je van plan bent een tuinhuisje in je tuin te plaatsen en je in de mogelijkheden verdiept, blijken er best veel mogelijkheden te zijn. Er zijn tuinhuizen met overkapping en uiteraard ook zonder. Bovendien kun je een tuinhuis op verschillende manieren gebruiken en inrichten. Voor veel mensen zal het niet meer zijn dan een schuur waarin je bijvoorbeeld tuingereedschap, tuinmeubilair en fietsen in kunt opbergen. Echter je kunt ook intensiever gebruik maken van de ruimte in een tuinhuis. Je kunt de ruimte bijvoorbeeld inrichten als kantoor of atlelieruimte. De prijs van een tuinhuis varieert behoorlijk. Een klein tuinhuisje kun je al kopen voor een zo’n vijfhonderd Euro, zeker als je het zelf in elkaar zet.

Wat zijn de voordelen van een tuinhuis met overkapping?

Natuurlijk heb je bij een tuinhuis met overkapping wat minder afgesloten ruimte om spullen op te bergen. Echter de overkapping biedt ook een aantal voordelen. Je hebt bijvoorbeeld een extra plek in de tuin om buiten te zitten ook als het een beetje regent maar de temperatuur aangenaam is. Bovendien kun heb je bij felle zon en heet weer extra schaduwplekken om in te kunnen loungen in de tuin. Als je een overkapping aan het huis maakt biedt dit uiteraard dezelfde mogelijkheden. Nadeel van een overkapping aan het huis is dat het met name in de koude en donkere maanden zonlicht wat minder de mogelijkheid heeft om rechtstreeks binnen te komen waardoor het in de woning wat donkerder blijft. Dit geldt uiteraard niet voor een overkapping bij een tuinhuis.

Tuinhuis als kantoor of atelier

Als je een tuinhuis inricht als kantoor of atelierruimte en je doet dit volgens de regels dan kun je een deel van de investering die je doet zelfs aftrekken van de belasting als je een eigen bedrijf hebt. Via de belastingdienst kun je te weten komen of dit in jouw geval haalbaar is en en aan welke eisen je moet voldoen.


Bijpassende Tips en Advies


Foto informatie
Foto bovenzijde: @shaynecody116 (Unsplash)