Top 3 beste planten voor je bureau op het werk

T

Planten kunnen je werkruimte omtoveren tot een meer vredige, rustige en boeiende plek, maar als je niet erg groen bent, kan je mooie nieuwe bureauplant een vroege dood ondergaan. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld met de beste planten voor op je bureau.

Voorkom dat je vast komt te zitten met een trieste planten begraafplaats op je bureau door een van deze luchtzuiverende, stemmingsverhogende soorten te kiezen die ook bijna onmogelijk te doden zijn. Als uw bedrijf een boost kan gebruiken als het gaat om planten voor uw werknemers en op kantoor, neem dan contact op met uw plaatselijke Ambius-kantoor om uw behoeften op het gebied van binnenbeplanting te bespreken.

Wat zijn de beste planten voor op je bureau?

We hebben onze top 5 planten uitgekozen die een geweldige aanvulling zijn op je bureau op het werk en waarvoor je geen diploma tuinbouw hoeft te volgen om goed voor ze te zorgen – bonus!

Beste planten voor je bureau op het werk Ambius

Devil’s Ivy (Epipremnum aureum), ook bekend als Pothos (hoewel dat eigenlijk een andere plant is) en is een soort groenblijvende wijnstok. De bladeren zijn groot en soms hartvormig en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan lichte en donkere kleuren.

Deze soort past zich goed aan verschillende kantooromstandigheden aan, van weinig licht tot helderdere. Deze gemakkelijk te verzorgen plant met hartvormige, wit gevlekte bladeren is een mooie toevoeging op een bureau, plank of tafel. Grotere exemplaren, getraind rond een paal of wandelstok, zien er geweldig uit in grote potten op de vloer.

Aglaonema

Aglaonema, soms ook wel “aglos” of Chinese evergreens genoemd, is populair vanwege de kleur van de bladeren. Hoewel velen diepgroene bladeren ontwikkelen, kunnen ze ook sporen van zilver of rood hebben. De wetenschappelijke naam is afgeleid van twee Griekse woorden; ‘aglaos’ betekent helder en ‘nama’ een filament of draad, verwijzend naar de opvallende meeldraden die in de bloemen worden geproduceerd. Het is een populaire plant bij de Chinezen, voor wie het een lang leven symboliseert (vandaar “Chinese evergreen”).

Ficus Benjamina

Beste planten voor je bureau op het werk is de Ficus benjamina, algemeen bekend als de huilende vijg, is een veelzijdige plant die er aantrekkelijk uitziet als een op zichzelf staand exemplaar of als onderdeel van een gemengd display.

Ficus benjamina groeit in het wild in de tropische bossen van India, Zuidoost-Azië en Noord-Australië en ontleent zijn naam aan een Indiase acme Ben-ja. Jonge planten ontwikkelen zich vaak uit zaden die vastzitten in de takken van andere bomen en produceren al snel luchtwortels die tot aan de grond reiken. Geleidelijk omringt de ficus de stam van de gastheer en smelt na verloop van tijd samen om de boom te wurgen. Koude tocht van ramen of deuren zal ze beschadigen, dus zorg ervoor dat je ze ergens neerzet waar tocht geen probleem is.

Zamioculcas Zamiifolia

Meestal afgekort als de ZZ-plant, geeft de moeilijk uit te spreken naam niet aan hoe moeilijk ze te onderhouden zijn. Hun dikke stengels en uitpuilende wortels slaan een enorme hoeveelheid water op, waardoor je niet elke dag op kantoor hoeft te zoeken naar een gieter. Je kan deze ook als bonsai boom kopen bij Plantje.nl. Naast de Zamioculcas Zamiifolia kun je ook een aloe vera plant kopen als kantoorplant.

Een favoriet voor mensen die zich schuldig maken aan het doden van hun planten, de ZZ-plant kan ook langdurige perioden van weinig licht verdragen. Dit maakt het de perfecte kandidaat voor een bureauplant, aangezien het winterseizoen behoorlijk donker kan zijn. Je zou denken dat dit allemaal geweldig klinkt, maar het wordt beter. De ZZ-plant heeft weinig bemesting nodig en krijgt zeer weinig ongedierte. Het is bijna een probleemloze plant!


Bijpassende tips en advies