Tips om de juiste klok te vinden

T

Hoewel we tegenwoordig de tijd vrijwel overal kunnen aflezen, of dit nu onze smartphone is, of de TV of zelfs op de magnetron, een klok hoort toch in ieder huis, eigenlijk in vrijwel iedere kamer van het huis. Niet zozeer vanwege het bewustzijn van de tijd, maar meer als decoratie item eigenlijk. Maar er zijn tegenwoordig zoveel klokken te vinden, hoe vindt je nu de juiste variant? In dit artikel bespreken we een aantal van de meest populaire opties van het moment.

Wandklokken

Met grote afstand toch wel de meest populaire klok variant is de wandklok. Zeer handig om kale muren mee op te vrolijken. Vrij handig op te hangen, een spijker in de muur slaan, is voor veel mensen wel te doen. Een afweging die je dan nog wel moet maken is of je een wandklok met slinger wilt of juist zonder. Een andere keuze is mechanisch of quartz. De quartz klokken werken over het algemeen op batterij. En andere details, denk bijv. aan de uren notering, wil je streepjes, reguliere cijfers of toch Romeinse cijfers? Het kan allemaal.

Radio controlled klokken

Deze klokken lopen automatisch goed. Ze zijn verbonden als het ware met de centrale in Frankfurt, wat natuurlijk niet heel ver weg is van Nederland en zodoende lopen de klokken altijd. Dus nooit zorgen dat de tijd niet juist is op jouw klok. Ook geen gedoe met de winter en zomertijd. Veel mensen die eenmaal een radiografische klok geprobeerd hebben willen nooit meer terug.

Koekoeksklokken

Toch wel een icoon onder de klokken. Veel mensen associëren koekoeksklokken met oubollig. Maar dat is niet langer het geval per se. Er zijn ook hele hippe moderne varianten te vinden tegenwoordig, in verfrissende kleuren zoals wit of zelfs roze.

LP klokken

Voor iedereen die een vleugje retro wilt toevoegen aan de woonkamer, zijn er LP klokken. Dus dit zijn klokken. De basis hiervan zijn echte gebruikte LP’s. Zeker ook een leuk geschenk voor muziek liefhebber.