De verscheidene varianten zitmeubilair

D

De meeste mensen zijn onderhand nu wel bekend met de zitzak. Maar dat is niet de enigste vorm van zitmeubilair waarmee je jouw interieur kunt verrijken. Wat te denken van poefs bijvoorbeeld? Of heb je wel eens gehoord van een zitkussen? Of nog maar te zwijgen over zitballen. In dit artikel lichten we deze andere varianten toe.

De poef

De poef kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Je ziet ze bijvoorbeeld ook vaak in Marokkaanse interieurs. De meeste mensen vinden de poef vooral ideaal als voetensteun. Dus je zit op de bank een tijdschrift te lezen, en je zou het liefst je benen willen uitstrekken en horizontaal neerleggen op iets. Maar er is geen tafel, of de tafel is te hoog, te ver weg, te zwaar om te verplaatsen. Juist in dat soort gevallen is een poef een ideale aanwinst. Maar je kunt de poef ook gebruiken bijvoorbeeld wanneer je je schoenen aan wilt doen, of je kunt juist spullen er op leggen die je nodig hebt voor de volgende dag. Een poef is multi functioneel en handig om in huis te hebben en zeker niet zwaar om te verplaatsen.

Zitballen

Steeds meer mensen beseffen dat het zitten in een reguliere stoel achter een bureau achter de laptop of PC, dat dat niet echt geweldig is ergonomisch bezien. Onderzoek heeft uitgewezen dat zitballen wel bevorderlijk zijn voor je houding en je rug. Sommige hippe en vooruitstrevende bedrijven denk aan Google e.d. die hebben al zitballen op kantoor voor de werknemers. Maar niets stopt jou om er ook eentje voor jezelf aan te schaffen voor thuis.

Zitkussens

Zitkussens zijn eigenlijk een beetje een kruising tussen een zitzak en een kussen. Fijn om lekker languit op te liggen. Zitkussens zijn er voor mensen maar ook voor honden en katten. Dus ook meer comfort voor je huisdier t.o.v. het standaard hondenmandje of kattenmandje.