Taatsdeur Voordelen Uitleg

T

Taatsdeur Voordelen Uitleg en Werking. Wat is een taatsdeur? Op welke wijze verschilt dit type deur van andere soorten binnendeuren? Wat is de werking van een taatsdeur? Wat zijn de voordelen van taatsdeur in vergelijking met een gewone binnendeur?

Taatsdeur Voordelen Uitleg en Werking

Een taatsdeur is een soort van binnendeur die nog niet algemeen bekend is maar die toch aan een opmars bezig is in de woning. Op deze pagina kun je informatie over de voordelen van taatsdeuren vinden. Bovendien geven we uitleg over de werking van dit type binnendeur. Ook kun je lezen waarvoor een taatsdeur met name geschikt is.

Wat is een taatsdeur?

De naam taatsdeur mag voor velen van ons onbekend zijn. Toch kennen we dit type binnendeur wel. Het is een deur die zowel naar binnen toe als naar buiten kan openklappen. Dit soort deur wordt van oudsher veel toegepast in restaurants om de doorgang met de keuken af te sluiten. Het grote voordeel is dat je de deur gewoon kunt openduwen met bijvoorbeeld je schouder en dus geen handen vrij hoeft te hebben. Zo kunnen obers zowel vanuit de keuken met de gerechten die geserveerd worden als de weg terug met de afgeruimde borden, glaswerk en bestek gemakkelijker hun werk doen. Dit komt vooral omdat je de deur naar beide zijden kunt openduwen en deze niet in een slot valt. Ook in bedrijven zoals bijvoorbeeld bij de deur tussen de winkel en magazijn is dit soort deuren veel in gebruik. Door de voordelen die dit soort deuren heeft, is er nu ook sprake van een opkomst van de taatsdeur in de woning.

Hoe is de werking van een taatsdeur?

Een gewone binnendeur is met scharnieren aan de zijkant in het deurkozijn opgehangen. Omdat een taatsdeur naar beide zijden open moet kunnen is dit op een andere wijze gedaan. Om precies te zijn draait deze deur om een as, ongeveer op een kwart van de deur,  die bevestigd is in de vloer en het plafond. Door dit mechanisme die ook een soort van veer in zich draagt waardoor de deur vanzelf sluit, is een kozijn niet meer nodig. Een taatsdeur kan dan ook deel uitmaken van de wand. Sterker nog vaak vormt het uiterlijk van de deur één geheel met de rest van de wand waar deze in geplaatst is. Je kunt bovendien ook kiezen voor een uitvoering met dubbele deuren waardoor een extra grote doorgang ontstaat. Goed om te weten is trouwens dat je de deuren ook in een stand kunt zetten waarin ze open blijven staan.


Bijpassende Tips en Advies


Foto Informatie
Foto bovenzijde: Skygate