Stoere keuken kiezen

S

We kunnen er natuurlijk grapjes over maken dat de keuken het privédomein van de gepassioneerde thuiskok. Vroeger vaak een vrouw, maar tegenwoordig minstens zo vaak een man. En voor de man die de keuken als zijn favoriete plek in huis beschouwt, is er genoeg te kiezen. De keuken is eigenlijk de centrale plek in huis en ook al ben je geen kookwonder of heb je geen keukenprinses tot je beschikking, zonder keuken ben je nergens.

Maak een mancave van je keuken

Hoe maak je van die keuken een plek waar jij je als man ook echt thuisvoelt? Zeker als je wil dat de keuken een soort van mancave wordt waar jij en je vrienden een gezellige tijd doorbrengen, dan zijn soms een paar kleine veranderingen voldoende. Maak van de keuken een functionele plek waar je alles makkelijk kunt vinden en waar je door de stoere look van de keuken jezelf ook nog eens helemaal thuis voelt.

Richt hem praktisch in

Een grote koelkast en eventueel een wijn(of bier)kast in de keuken is natuurlijk heel prettig. Dan kun je in ieder geval voor veel voorraad zorgen als je vrienden langskomen. Een fijne eettafel of eetbar om aan te zitten is ook prettig in de keuken. Misschien wordt het zelfs wel de plek waar je lekker met je laptop gaat zitten om bijvoorbeeld je opstalverzekering door te nemen en te kijken of er een beter alternatief is. Als je investeert in je keuken of andere zaken aan huis, wordt het sowieso wel even tijd om naar die verzekering te kijken. Sluit je stoere (bar)tafel niet aan op het uiterlijk van de keuken? Dan wordt het tijd om de keuken eens onderhanden te nemen. Je hoeft hem niet altijd gelijk te vervangen, soms is een keukenrenovatie ook een optie.

Geef de keuken een stoere look

Een andere kleur keukenfrontjes kan soms al voldoende zijn. De keuken krijgt namelijk een hele andere uitstraling als de vanillekleurige fronten vervangen worden door een stoere kleur of robuust motief. Wat denk je van een antracietgrijze keuken of misschien wel een matzwarte look? Wat kleur betreft is er veel mogelijk. Als de keukenfrontjes een andere kleur hebben, ziet de keuken er ineens heel anders uit. Je kunt dit nog eens extra accentueren met wat stoere accessoires, zoals rvs-keuken apparaten of een groot houten hakblok. Ook zwarte kranen en stalen deuren in de keuken zijn erg trendy.

Keuken uitbreiden

Je keuken uitbreiden is ook een optie. Misschien wil je wel een kookeiland in plaats van die saaie opstelling tegen de muur. Het kan ook zijn dat de tegels tegen de achterwand van de keuken je storen en heb je daar liever een geborstelde aluminiumplaat of wil je gewoon andere tegels. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat sommige dingen in de keuken echt aan vervanging toe zijn. Dan kun je er beter voor kiezen om deze te vervangen als het budget het toelaat. Een mooie keuken draagt bij aan waardestijging van je huis. Maar het moet vooral de plek worden waar je jezelf prettig voelt.


Bijpassende tips en advies