Renoveer de tuin met een luxe zwembad of buitenverblijf

R

Maak de tuin bij je woning tot een tweede woonkamer, door deze van verschillende huiselijke elementen te voorzien. Denk hierbij aan het gebruik van een buitenkleed op het terras en stijlvolle verlichting in de borders met planten. Het geheel nodigt uit om zeker op zomeravonden tot laat buiten te blijven zitten. Bij een grondige renovatie van de tuin kun je deze van verschillende luxe elementen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zwembad. Waar moet je op letten bij een zwembad op maat bestellen? In hoeverre volstaat een inbouwzwembad? Naast de mogelijkheid om een zwembad in de tuin te plaatsen, zou je ook voor een jacuzzi of bijvoorbeeld een sauna kunnen kiezen. Lees mee, hoe je jouw tuin renoveert. 

Start met het uitwerken van de wensen voor je tuin

Bij het renoveren van tuinen is het allereerst zaak om na te denken over de elementen waarvan de tuin voorzien moet worden. Kies voor een speeltoestel of bijvoorbeeld zandbak voor je kinderen, een gazon voor je huisdier en een buitenverblijf om jezelf even terug te kunnen trekken. Deze buitenverblijven worden tegenwoordig ook vaak aan tuinen toegevoegd als een kantoor aan huis. Wat zijn de kenmerken van exclusieve buitenverblijven die passen bij jouw stijl en smaak? 

Tip: op het internet vind je verschillende blogs waarop buitenverblijven van andere huishoudens worden uitgelicht. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je op dit vlak hebt. Kies je voor een heel modern buitenverblijf, een buitenverblijf met een natuurlijke look of een variant met een landelijke uitstraling?

Voorzie de tuin van voldoende groen

Nadat je een plan voor de inrichting van de tuin gemaakt hebt, is het zaak om na te denken over het groen wat je hier wilt gebruiken. Voor welke combinatie van planten en heesters kies je? Zorg dat de planten op verschillende momenten in het jaar tot bloei komen. Zo is de tuin niet alleen mooi in de zomermaanden, maar ook in de herfst en zelfs de winter. Er zijn verschillende heesters die het hele jaar door groen blijven. 

Tip: wanneer je voor een tuin met verschillende vormen van wellness gaat, zoals een zwembad en jacuzzi, kun je deze wellness combineren met tropische invloeden. Verwerk bijvoorbeeld een aantal kleine olijf- of palmbomen in het ontwerp van de tuin. Ook een aantal witte borders zullen het goed doen in combinatie met dergelijke vormen van luxe. 

Bijpassende tips en informatie