Moet ik een container huren om mijn puin af te voeren?

M

Ga je verbouwen? Of pak je de tuin aan? Dan kan het best handig zijn om een container te huren om puin af te voeren. Zo’n container heeft allerlei voordelen. Is het voor jou ook een goed idee? En wat kost een container huren eigenlijk?

Waarom een container huren?

Een container huren scheelt je vooral veel tijd. Bij een verbouwing komt namelijk veel puin kijken. Als je ervoor kiest zelf het puin af te voeren, moet je meerdere keren per dag naar de stort om het puin af te voeren. Tijd die je ook had kunnen besteden aan de verbouwing in huis of van de tuin. Huur je een container, dan leegt de verhuurder de container voor jou.

Daar komt nog bij dat een container veel gemak biedt: je gooit je afval in de container en daar houdt het op. Zonder container zul je je afval moeten verzamelen op een andere manier. Het afvoeren ervan duurt dan ook veel langer. En nog een voordeel: je hoeft niet te wachten bij de milieustraat.

Geen omkijken meer naar puin

Met een container heb je geen omkijken meer naar puin. Het huren van een container is bovendien heel erg gemakkelijk. Je plant online in wanneer de bak voor het huis moet komen te staan, betaalt, en het bedrijf komt je container snel leveren (en weer ophalen). Bestel je de ene dag een afvalcontainer, dan kan deze er de volgende dag al staan.

Is je bak vol? Dan geef je dat aan en komt het bedrijf je bak ophalen om te legen. Bij het plaatsen en het ophalen hoef je vaak niet zelf aanwezig te zijn. Zo heb je dus zelf geen omkijken meer naar je afval.

De kosten van een container huren

Veel mensen denken bij puin afvoeren vooral aan de kosten. Ze zien de briefjes van honderd al voor zich uit de portemonnee vliegen. Gelukkig is een container huren niet écht zo duur. Je hebt al een kleine container vanaf 180 euro. Daarin kun je bijvoorbeeld planken, spaanplaat, deren, kozijnen en pallets kwijt.

Voor elke soort afval en elke klus is wel een afvalcontainer beschikbaar. Je kunt dus helemaal zelf kiezen welke container het meest geschikt is voor jouw klus. En als je daar niet uitkomt, kun je altijd het verhuurbedrijf om raad vragen. Op die manier kom je niet voor extra kosten te staan.

Bijpassende informatie en advies

Afbeelding bovenzijde: Unsplash