Paarden tips en informatie

P

Paarden tips en informatie. Hoe kun je het beste omgaan met paarden? Wat moet je weten op op een goede manier te kunnen paardrijden en paarden te kunnen houden?

Paarden tips en informatie

Paardrijden en het houden van paarden is in Nederland een populaire bezigheid en hobby. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat er veel bij komt kijken om dit op een goede en diervriendelijke manier te doen. Bovendien moet niet onderschat worden dat de kosten van het houden van een paard en zelfs het paardrijden bij een manege aanzienlijk zijn. Op deze pagina zijn tips en informatie over paarden verzameld. De links verwijzen vaak naar interessante en goede paardenwebsites.


Minicursus pijn bij paarden herkennenNieuw: Minicursus pijn bij paarden herkennen

Hoe fijn zou het zijn als je íets meer handvatten had om de gezondheid van je paard in de gaten te houden? Hoe veel zorg zou het weg nemen als je eerder hulp in kon roepen omdat je veranderingen in je paard opmerkt? Zonder goedbedoeld advies van je stalgenoten, maar gewoon, omdat jij het lijf van je paard kent. In de online minicursus pijn bij paarden herkennen samengesteld door Jolien Dalenberg van Paardenfeest, krijg je eenvoudige handvatten om de gezondheid van je paard in de gaten te houden en ernstige klachten voor te zijn…lees verder >


Paarden karaktertypesPaarden karaktertypes

Welke karaktertypes kunnen paarden hebben volgens de Chinese geneeskunde? Wat zijn de eigenschappen waaraan je het karakter van een paard kunt herkennen? Welk paard past het beste bij welke ruiter of eigenaar? Er worden in totaal vijf verschillende karaktertypes onderscheiden: houtpaard, vuurpaard, aardepaard, metaalpaard en waterpaard.


Paardenrassen Nederlands TrekpaardPaardenrassen

Het paard dat als Latijnse wetenschappelijke naam Equus ferus caballus heeft, is een gedomesticeerd hoefdier dat deel uitmaakt van de familie paardachtigen waarvan bijvoorbeeld ook de ezel en de de zebra deel uitmaken. Welke paardenrassen zijn er? Waar komen ze de verschillende soorten paarden vandaan? En wat zijn de kenmerken van de paardenrassen? Zomaar wat vragen over paardenrassen die op deze pagina beantwoord worden.


Pijn bij je paard herkennen tips en adviesPijn bij je paard herkennen

Hoe kun je pijn bij je paard herkennen? Waaraan kun je zien dat jouw paard of pony pijn heeft? Op welke wijze kom je erachter waar de pijn vandaan komt? Hoe kun je het beste met de pijnklachten omgaan? Een paard is een vaak een gevoelig dier met een gecompliceerd bewegingsapparaat. De oorzaak van pijn is dan ook niet altijd gemakkelijk te achterhalen. Er is een aantal methodes die je kunnen helpen om jouw paard goed te onderzoeken en controleren op blessures…lees verder >


Bijpassende tips en informatie