Online meer winst behalen

O

Online ondernemen is helemaal hot tegenwoordig. De winkels zijn beperkt open of zelfs helemaal gesloten, het weer is slecht en je moet ook nog eens rekening houden met de anderhalve meter maatregel en dient een mondkapje te dragen. Tevens zie je dat winkels in de winkelstraten langzaam aan het afsterven zijn en plaats maken voor horeca of woningen. Online is booming en om hier ook aan mee te doen is het zaak om je online onderneming op de online kaart te zetten. Een website die veel bezoekers trekt is natuurlijkerwijs veel succesvoller dan anderen. Maar hoe verkrijg je al deze bezoekers en hoe wordt je de marktleider van jouw online aanbod?

Linkbuilding

De website is voor veel ondernemingen een belangrijk onderdeel van de inkomsten. Door linkbuilding op de juiste manier toe te passen en onderdeel te maken van je SEO-strategie wordt dit zeker een succes. Een onderdeel hiervan zijn backlinks afkomstig van andere websites. Door actief links van andere websites naar jouw website te organiseren wordt jouw website nog beter gewaardeerd door Google. De links worden namelijk gezien als een aanbeveling van een ander naar jouw onderneming toe. Maar besef wel dat dit niet altijd het geval is. Want bijvoorbeeld 500 links van simpele niet populaire websites leveren minder op dat enkele links vanaf sterke dominante websites. Indien dit allemaal niet zo bekend in de oren klinkt en overkomt kun je de linkbuilding uitbesteden bij een externe partij die gespecialiseerd is in deze activiteiten. Deze beschikken over kundig personeel, de juiste tools en de de nodige ervaring om dit soort activiteiten efficiënt en effectief uit te voeren.

Relevantie

Er zijn namelijk enkele zaken om rekening mee te houden over hoe je het beste links van andere websites kunt organiseren. De relevantie van een link vanaf een andere website heeft invloed op de mate waarin de link jouw website ranking beïnvloedt. Heb je bijvoorbeeld een website met een mobiele airco aanbieding, dan is het interessant om een backlinks te organiseren die afkomstig is van een website die hier gerelateerd aan is. Verkoop je online voetbal artikelen zoals shirts en schoenen, dan is het een idee om backlinks te verkrijgen van websites zoals een voetbal international of voetbalclub.

Kwaliteit

Een andere belangrijk aspect waar rekening mee gehouden dient te worden bij het werken aan een betere website dominantie op het internet is de kwaliteit van de linkbuilding. Hiermee wordt bedoeld de kwaliteit van een backlink vanaf een andere website oftewel hoe groot of bekend of populair de externe website is. Door het schrijven van goede content over bijvoorbeeld woonartikelen en deze te plaatsen op een woonwebsite verkrijgt jouw webshop voor woonartikelen een betere ranking van Google met als gevolg een eenvoudigere vindbaarheid van jouw online webshop met als gevolg meer bezoekers en klandizie.


Bijpassende informatie en tips