Klokken trends om rekening mee te houden

K

De klok tegenwoordig hebben we deze niet meer in huis om de tijd aan af te lezen. Ja dat kan nog wel, maar daar hebben we ook andere middelen voor, met name dan de smartphone of andere mobiele toestellen die de tijd tonen bij openen. De reden dat we klokken plaatsen in huis is verschoven naar primair esthetische motieven. Gewoon omdat we het sfeer en karakter vinden toevoegen aan de woonkamer of welke kamer dan ook. Er zijn vele verschillende klokken. Je bent vast wel bekend met de tafelklok en de wandklok. Maar er zijn ook een aantal minder voor de hand liggende opties. Deze zullen we beknopt toelichten in dit artikel.

Flip klokken

Dit zijn een beetje retro stijl klokken. Je bent vast wel bekend met de ouderwetse sport score boorden zoals bij voetbal in het verre verleden, met bladen waar cijfers opstaan die dan ‘geflipt’ worden als het ware, vandaar de naam flip klok. Er zijn flip klokken met behuizing en zonder. Ze zijn ideaal indien je een vintage touch wilt geven aan je interieur.

Wekkers

De wekker is natuurlijk ook een soort klok. Deze zijn logischerwijs voornamelijk te vinden in de slaapkamer. Bij de meeste huishoudens in Nederland zijn dit toch vrij saaie basis modellen, niet echte waarde toevoegend qua uiterlijk. Er zijn nu bijvoorbeeld ook hele fraaie houten wekkers, dat is toch heel wat anders dan zo een plastic radio wekker exemplaar.

Aparte kleuren

Ook qua kleuren zien we steeds meer aparte kleuren opkomen. Wat te denken bijvoorbeeld van gouden klokken? Maar ook groen en blauw zijn kleuren in opkomst.

Stille klokken

Sommige mensen vinden het juist rustgevend of vertrouwd. Anderen vinden het een verschrikking: tikkende klokken. Indien je tot die laatste categorie behoort, dan is goed om te weten dat tegenwoordig het vrij gemakkelijk is om een perfect stille klok te vinden.

Landelijke klokken

Indien je op zoek bent naar meer gezelligheid en een landelijke sfeer, dan is de landelijke klok een goede keuze. Deze laten zich kenmerken door veel gebruik van hout, steen en metaal in de ontwerpen. Het zijn vrij aanwezig klokken, ze zijn niet bepaald subtiel te noemen, en zullen zeker aandachtspunt worden in de kamer waar je ze ophangt, dus daar dien je wel rekening mee te houden. Indien je niet wilt dat de klok de spreekwoordelijke show steelt, dan beter om de landelijke stijl klok te vermijden.