Kindvriendelijke tuin

K

Kindvriendelijke tuin tips advies en informatie. Hoe maak je een kindvriendelijke tuin? Met welke speeltoestellen en andere tuinartikelen kun je de tuin een ideale speelplek maken voor kinderen?

Kindvriendelijke tuin tips advies en informatie

Bijna niks is zo leuk en gezond voor kinderen als een tuin waar ze urenlang buiten kunnen spelen. Als je kinderen of kleinkinderen hebt dan is het daarom een goed idee om je tuin zo in te richten dat urenlang veilig speelplezier bijna een vanzelfsprekendheid is. Uiteraard is er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Op deze pagina gaan we daar wat dieper op in.

Veiligheid in de kindvriendelijke tuin

Een eerste vereiste is dat de tuin veilig is om in te spelen. Heel belangrijk hierbij is dat kinderen niet zomaar in hun enthousiasme de tuin uit kunnen rennen de weg of de stoep op. Een goed afsluitbare omheining is daarvoor de beste garantie. Zelfs als je kinderen al wat ouder zijn, is dit van belang omdat in het enthousiasme van het spel soms de grenzen van de tuin vergeten worden. Verder is het goed om na te gaan of er obstakels, muurtjes of andere plekken zijn die gevaar kunnen opleveren bij wilt spelen in de tuin. Controleer bijvoorbeeld ook de schutting en schuur op gevaarlijke splinters waardoor gemakkelijk verwondingen kunnen ontstaan. Ook de ondergrond is belangrijk. Zeker op de plek waar de kinderen veel spelen en waar speeltoestellen geplaatst worden, is een zachte ondergrond een goede manier om verwondingen te voorkomen.

Speeltoestellen in de tuin

Om de kans op urenlang speelplezier te verhogen, kan het helpen om een aantal leuke speelobjecten in de tuin te plaatsen. Uiteraard kun je kiezen voor klassiekers als een schommel, zandbak of glijbaan. Soms trouwens goed te combineren of als gecombineerd speeltoestel te koop. Daarnaast kan een mooi en spannend speelhuisje erg veel plezier opleveren. Een ander speelobject wat spannend, leuk en heel wat beweging oplevert is een trampoline. Zorg er wel voor dat je een voor een veilige trampoline kiest waar de kinderen niet zomaar vanaf kunnen springen. Bij Berg trampoline kun je goede voorbeelden hiervan vinden.

Moestuin of bloementuin voor kinderen

Voor sommige kinderen is er niets zo leuk als zelf een eigen deel van de tuin te krijgen. Met een beetje hulp kunnen ze hierin dan zelf bloemen en planten kweken of zelfs een eigen moestuin gaan inrichten waar ze hun eigen groente, kruiden en fruit kunnen kweken en oogsten.


Bijpassende tips en advies