Jouw kind naar school sturen met de leukste traktaties: dit zijn onze tips

J

Eens per jaar is het de speciale dag van jouw kleintje. Naast dat je lang van tevoren bent begonnen met het nadenken over het perfecte cadeau, is het ook aan jou om een leuke traktatie in elkaar te zetten. We begrijpen dat het best wel lastig kan zijn om iets leuks, lekkers en origineels te bedenken. Daarom hebben we een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet zodat jij inspiratie op kunt doen.

Wat zijn de eisen van de school?

De eerste stap is inventariseren. Je wilt namelijk niet aankomen met een traktatie die ongeschikt is. Misschien heeft de school van jouw kindje bepaalde voorschriften. Daarnaast moet je nadenken over dingen zoals allergieën, suikerziekte en misschien zelfs wel een dieet. Kies daarom voor iets wat iedereen sowieso kan eten of neem ook een alternatieve traktatie mee voor de kinderen die de originele traktatie niet mogen hebben. Dit kan zo simpel zijn als een zakje chips of een versierde mandarijn. Nu we het saaie gedeelte uit de weg hebben geruimd, is het tijd om wat leuke ideeën met jullie te delen.

Eierkoek-muisjes

Om deze super schattige muisjes te maken kun je de pannenset gerust in de kast laten liggen. Je snijdt een eierkoek door de helft en plakt de twee helften aan elkaar met een beetje Nutella. De oren maak je met ronde snoepjes naar keuze, je gebruikt M&M’s als oogjes en tot slot een tumtummetje als neus.

Lolly’s van spekjes

Deze lolly’s zijn heel schattig en zijn binnen no-time klaar. Koop lange spekjes, rol ze op en prik er een lange satéprikker doorheen. Deze lolly’s zijn lekker en zien er leuk uit. Een echte aanrader voor iedereen die snel een hele leuke traktatie wil maken.

Luchtballon-bekertjes met vulling naar keuze

Ook deze snack is makkelijk en erg leuk. Koop kleine bekertjes en plak vier rietjes aan de zijkant van de bekertjes. Blaas vervolgens kleine ballonnen op en klem die tussen de vier rietjes in. Vervolgens kun je de bakjes vullen met alles wat je wilt: chips, aardbeien, popcorn, Skittles, etc.

Al deze recepten komen van Mamaliefde. Vind je dit leuke recepten en wil je er meer ontdekken? Kijk dan vooral even op haar website.

Laat jouw kindje ook helpen

Kinderen vinden het vaak leuk om mee te helpen. Vooral bij iets als een traktatie kun je een kind goed laten helpen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een houten dienblad te gebruiken voor het trakteren. Vervolgens kan jouw kleine het dienblad hout zelf versieren. Wanneer je kind aan de slag gaat met verf moet je wel opletten dat dit niet in het eten kan.


Bijpassende tips en advies

Foto informatie: Unsplash